Zondag 1B: VUC niet opgewassen tegen Unitas’30 in Etten-Leur

In Noord-Brabant had VUC een slechte voetbalmiddag. De pinguïns kwamen er tegen Unitas’30 niet aan te pas en keerden met een 5-1 nederlaag terug naar Den Haag. Door het verlies zakte VUC naar een zesde plaats.

Het werd niet de middag van de formatie van trainer Jeroen Hoefnagel in Etten-Leur. Bij de thuisploeg speelde Achraf Chouiter een hoofdrol. De speler van Unitas’30 opende halverwege de eerste helft de score. De 1-0 bleef tot aan de rust op het bord staan. VUC kreeg gedurende de eerste helft wel te maken met een aantal blessures. Eerst moest doelman Steven Verstraten (foto) vervangen worden door Jordi Alcevedo Almonte. Daarna moest ook Memet Guzelmansur het veld verlaten. Sidney Kaffa werd zijn vervanger.

Raak

Twee minuten na de doelwisseling was het opnieuw raak voor de thuisploeg en weer was Achraf Chouiter de doelpuntenmaker. VUC herpakte zich snel en kwam in de 48e minuut weer terug in de wedstrijd. Donny van der Dussen schoot een strafschop in de touwen. In de 60e minuut leed VUC haar derde blessuregeval. Burak Huyuk was het volgende slachtoffer en werd vervangen door Emir Teze.

Slotakkoord

VUC moest zich daarna gewonnen geven. Na de 3-1 van Matthijs Broos produceerde Achraf Chouiter zijn derde treffer van de middag in de 81e minuut. Het slotakkoord was voor Papito Puriel die de eindstand op 5-1 bepaalde.