Vrouwen: Winst voor RKAVV tegen FC Maense, Lyra verslaat Forum Sport

In Leidschendam boekte RKAVV in de Tweede Klasse B een mooie en belangrijke overwinning op FC Maense. sv Den Hoorn en Ariston’80 konden in dezelfde klasse geen punten pakken. In de 3e klasse won Lyra van koploper Forum Sport.

2e klasse B

De vrouwen van hekkensluiter sv Den Hoorn boden goed tegenstand aan het sterke Sleeuwijk. Op eigen veld hield sv Den Hoorn de schade beperkt tot een 0-1 nederlaag. RKAVV nam wat afstand van de onderste regionen door een 2-1 overwinning op concurrent FC Maense. Door deze zege nestelden de Leidschendamse vrouwen zich in de middenmoot.

Ariston’80 speelde een eerste helft tegen IFC, waar ze niet trots op konden zijn. De Delftse ploeg kon niet haar spel maken en ging mee in de lange ballen van IFC. De thuisclub uit Hendrik-Ido-Ambacht scoorde vier treffers voor de thee en Ariston’80 kon daar niets tegenover stellen. Na rust kwam Ariston’80 veel beter uit de verf en kon meerdere kansen creëren. Alleen Alina Bekkering kon het net vinden in deze sportieve partij. Met een 4-1 nederlaag op zak moest Ariston’80 de thuisreis aanvangen.

3e klasse B

De reserves van RKDEO pakten vlak voor rust een 1-0 voorsprong op SO Soest. Britt van der Plank schoot een vrije trap van ongeveer 22 meter het doel in. In de tweede konden de Nootdorpse vrouwen de voorsprong niet vasthouden. Al snel keek RKDEO 2 tegen een 1-2 achterstand aan. In de 62e minuut bepaalde SO Soest de eindstand op 1-3.

3e klasse E

Lyra bracht de spanning in de competitie weer volledig terug door koploper Forum Sport met 2-1 te verslaan. Vlak na rust opende Puck de Koning de score voor de Westlandsen. In de 80e minuut viel de 1-1 door een treffer van Bibi van der Linden. Forum Sport drukte voor de 1-2 maar kreeg opnieuw een treffer van Puck de Koning om de oren. Naar mening van Forum Sport was er duidelijk sprake van buitenspel maar arbiter Remco Broekhuizen wilde hier niets van weten. Forum Sport leed haar eerste puntverlies van het seizoen.