Vrouwen: RKDEO pakt eerste zege, ADO Den Haag beloften onderuit

Vreugde in Nootdorp bij RKDEO. Het eerste team pakte haar eerste zege van het seizoen en ook het tweede team kwam met drie punten uit de strijd. SEP kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Antibarbari. De beloften van ADO Den Haag verloren in eigen huis van Sparta.

Beloftencompetitie

De beloften van ADO Den Haag gingen op eigen veld verrassend onderuit tegen Sparta. De Rotterdamse vrouwen waren met 0-2 de bovenliggende partij. Ondanks de nederlaag staat ADO Den Haag nog steeds op een keurige derde plaats.

1e klasse C

De vrouwen van RKDEO behaalden hun eerste overwinning van het seizoen. De Nootdorpse vrouwen waren op eigen veld Winkel met 1-0 de baas. Jessie Rottier scoorde de enige treffer van het duel uit een strafschop. SEP kwam een 1-1 gelijkspel overeen met Antibarbari. Het duel werd in Rotterdam gespeeld. De eerste helft begon SEP goed tegen een offensief Antibarbari, dat overal op het veld één tegenb één speelde. Dit leidde tot een aantal aanvallen waarbij na een kleine tien minuten Petra Hollander in de zestienmeter werd neergehaald. Anique de Groot schoot vanaf elf meter binnen. Richting de tweede helft kreeg Antibarbari iets meer de overhand. Na de doelwisseling schoten de Rotterdamse vrouwen van afstand de 1-1 binnen. Er volgden nog een aantal kansen over en weer, maar beide ploegen waren onzorgvuldig in de afronding. De 1-1 was uiteindelijk de terechte uitslag.

2e klasse B

Het uitduel van DSVP bij FC Maense eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. RKAVV werd daardoor de hoogst geklasseerde regioploeg in de 2e Klasse B.  De Leidschendamse vrouwen versloegen IFC knap met 4-2.

sv Den Hoorn begon stabiel aan het thuisduel met Ariston’80 en was ook eindelijk compleet. De Midden-Delflanders kregen een aantal kansen in de eerste helft, maar konden het net niet vinden. In de rust wisselende sv Den Hoorn en kon hierdoor doorpakken op het spel van de eerste helft. Uit een corner scoorde Floor van Peppen de 1-0. Ariston’80 probeerde de gelijkmaker te produceren, maar kreeg een tweede tegentreffer te verwerken. Het doelpunt van Renee van Drongelen werd nog gevolgd door een goal van Bo Hupkens, waardoor de eindstand 3-0 werd.

3e klasse B

SEP 2 was niet opgewassen tegen SO Soest. In Delft kwam een 1-7 eindstand op het bord. Ook Taurus trok aan het kortste eind. Het Leidse Football Factory was met 3-0 duidelijk de sterkste. Ook RKDEO 2 pakte weer eens een overwinning. Tegen hoogvlieger SJC werd een knappe 0-1 uitoverwinning geboekt. Britt van der Plank scoorde uit een strafschop.

3e klasse E

Forum Sport moest na een tweede nederlaag op rij de koppositie vrijgeven. De Voorburgse vrouwen kregen in Rotterdam flink klop van sv Charlois: 5-0. Lyra is de nieuwe lijstaanvoerder na een 0-4 zege op Graaf Willem II-VAC. Zoë van der Akker en Puck de Koning zorgden voor een 0-2 stand bij rust. Na de thee waren Lisanne van den Berg en Nikki van den Bos trefzeker voor het team van trainer Denver Wittenaar, die vanwege corona afwezig was.

Concordia had de nodige moeite met het fysiek spelende FC ’s-Gravanzande. De Delftse vrouwen die probeerden te voetballen kregen twee treffers om de oren: 0-2. Na de thee trad de arbiter meer op en kwam Concordia meer in haar spel. Toch scoorden de Westlandse vrouwen uit een counter. De vrouwen van trainer Laurens Sandell (foto) herpakten zich en kwamen door doelpunten van Juul van Uffelen en Michelle Heerings op 2-3. Een kans op de gelijkmaker van Terra Primatesta ging verloren waarna FC ’s-Gravenzande in een uitbraak de 2-4 op het bord zette.

Sportclub Monster leed een forse nederlaag tegen FC Rijnvogels 2. In Katwijk kwam een eclatante 11-1 uitslag op het scorebord. DSVP 2 kon ook de winst niet pakken. De reserves van Foreholte waren met 1-3 de betere ploeg.