Barbara Lorsheyd krijgt weer uitnodiging OranjeLeeuwinnen

De OranjeLeeuwinnen komen in april tweemaal in actie. Vrijdag 8 april 20.45 uur wacht het WK-kwalificatieduel met Cyprus in het stadion van FC Groningen en een paar dagen later, op dinsdag 12 april om 18.45 uur, volgt de oefeninterland tegen Zuid-Afrika in het stadion van ADO Den Haag.

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn definitieve selectie voor deze interlandperiode bekendgemaakt en weer een plaats ingeruimd voor ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd (foto). Nieuw in de groep is Damaris Egurrola. Zij heeft een Nederlandse moeder, een Spaanse vader, maar ook een Amerikaans paspoort. Coach Mark Parsons op OnsOranje: ,,We zijn al een aantal maanden met Damaris in gesprek en we zijn enorm blij dat ze zich nu definitief aan kan sluiten bij de Leeuwinnen. Bij Lyon is Damaris controlerende middenvelder, maar ze kan op meerdere posities uit de voeten. Een groot talent en een hele mooie toevoeging aan het team.”

ADO Den Haag

In de selectie zijn nu vijf speelsters opgenomen, die eerder ook actief waren in het shirt van ADO Den Haag Vrouwen: Lineth Beerensteyn (nu Bayern München), Merel van Dongen (nu Atlético Madrid), Chasity Grant en Victoria Pelova (nu Ajax) en Marisa Olislagers (nu FC Twente).

Cars Jeans Stadion

De oefeninterland in het Cars Jeans Stadion op dinsdag 12 april (aanvang 18.45 uur) komt in de plaats van de WK-kwalificatiewedstrijd die tegen Belarus op het programma stond. De KNVB blijft over die wedstrijd in constructief overleg met UEFA om een passende oplossing te zoeken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder