Zondag 2D: Wippolder maakt geen fout en wint moeizaam van Concordia

||||||||||||||||||||||

Wippolder won op een zonnig complex van middenmoter Concordia. De winst kwam moeizaam tot stand, maar achteraf zijn het de drie punten die tellen in de strijd om het kampioenschap.

Foto’s: Sander de Hollander

Er heerste al een prima sfeer op De Pauwmolen, omdat voor het begin van het duel tussen Wippolder en Concordia het vierde team van de thuisploeg net het kampioenschap had binnengehaald.

De thuisploeg begon goed en creëerde een aantal kansen via Yannick Prade , Daley Uythof en Anthony Sintniklaas. Doelman Sven Bekking van Concordia redde echter een aantal keren knap en hield zijn doel schoon. Na 21 minuten spelen was het wel raak voor Wippolder. Concordia was achterin slap, greep niet in en een verdediger liet zich het kaas van het brood eten door Anthony Sintniklaas. De aanvaller van de blauw-witten, legde klaar en schoot bekwaam de bal hard en onhoudbaar in de verre hoek: 1-0.

Wippolder had de eerste helft een veldoverwicht, maar Concordia probeerde er in de omschakeling gevaarlijk uit te komen. In de eerste helft kregen de bezoekers een goede kans, maar stond doelman Dion de Jong op de juiste plek.

De tweede helft liet Concordia meer zien en kwam beter in de wedstrijd. Ook werden er meer kansen gecreëerd, maar stond De Jong twee keer goed zijn mannetje. De duels werden in de tweede helft scherper gespeeld, maar Wippolder liet zien met meer ervaring in de ploeg op bepaalde momenten het tempo eruit te kunnen halen.

Wippolder kreeg verder door de dadendrang van de bezoekers ruimte en mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Domenico de Vree, Colin Venema en Casper Spaan sprongen echter niet secuur met de kansen om. Tien minuten voor tijd kreeg Concordia de grootste kans toen de bal uit een kluts vrij viel op zo’n tien meter voor het doel. Tussen alle spelers door kon doelman De Jong echter alsnog redden en plofte neer met de bal om even later te kunnen hervatten.

De concurrenten HVV en Antibarbari wonnen ook hun wedstrijd en zo blijft het ongemeen spannend aan kop in de zondag tweede klasse D.