Jack’s League: Scheveningen haalt zwaarbevochten zege binnen

|||

Scheveningen kon met een goed gevoel van het veld afstappen in Volendam. Jong FC Volendam werd in eigen huis met 0-2 geklopt, twee treffers die diep in de tweede helft vlak achter elkaar vielen. Een zwaarbevochten zege!

Tekst: Ton Beije            |       Foto’s: Orange Pictures

Het duel uit tegen Jong FC Volendam werd al om kwart over twaalf begonnen, omdat de hoofdmacht van FC Volendam later op de middag moest aantreden tegen Jong Ajax.

De eerste mogelijkheid was er al na twee minuten voor Jong Volendam. Younes Taha nam een afvallende bal bij de tweede paal direct op de schoen, maar de inzet ging hard voorlangs het Scheveningse doel. Na twaalf minuten probeerde Tayrell Wouter het van Jong Volendam, maar zijn schot belandde op het lichaam van ploeggenoot Lequincio Zeefuik.

Bij Scheveningen moest in de tiende minuut al gewisseld worden. Tyrone Owusu moest eraf, nadat hij was geraakt bij een eerdere overtreding. Voor hem kwam Kevin Gómez-Niëto. Na een kwartier een mogelijkheid voor de thuisploeg. Jordi Blom slalomde goed naar binnen, maar miste het doel op centimeters. Aan de andere kant met nog zeven minuten op de klok in de eerste helft een goede poging van Scheveningse kant, maar doelman Kayne van Oevelen redde uitstekend. Vlak daarna aan de andere kant een goede kans voor Younes Taha, die echter voor open doel faalde. Vlak voor het rustsignaal liep aan Scheveningse kant Ruben Koorndijk nog tegen een gele prent aan. Het rustsignaal, bij een 0-0 stand, kwam Scheveningen prima uit.

Bij Scheveningen bleven in de rust in de kleedkamer achter Kevin Gomes-Niëto en Mehmet Aldogan. Voor hen kwamen op het veld Mitchell de Vlugt en Barry Rog. Na zes minuten had de thuisploeg pech, dat een kopbal van Zeefduik via de onderkant van de lat terugsprong in het veld. Michael de Niet kwam na bijna een uur spelen gevaarlijk door, maar zijn puntertje verdween de bal net naast. Bij Jong Volendam probeerde Billy van Duijl het van afstand, maar kon Scheveningen-doelman Sven van der Maat niet verrassen.

Tien minuten voor tijd kwam Scheveningen aan de leiding. Jari de Jong liet de bal uit een vrije trap in het Volendamse doel verdwijnen. Zeven minuten later wisten de bezoekers de marge zelfs te verdubbelen. Volendam-doelman Van Oevelen zag er bij deze actie niet goed uit en legde de bal voor de voeten van De Niet, die niet aarzelde en de 0-2 liet aantekenen. Vlak voor het begin van de blessuretijd ging De Niet er nog af en werd vervangen door Crescendo van Berkel. Maarten Rieder liep in de slotminuut nog geel op van arbiter Van Zuilichem, doordat hij een actie te laat inzette. Een zwaarbevochten zege, maar ook die punten tellen mee voor de Houtrust-bewoners.