Zaterdag 1A: Voorschoten’97 weet weer wat verliezen is

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat Voorschoten’97 een competitieduel verloor. 27 november 2021 om precies te zijn. De groen-gelen verloren op sportpark Adegeest met 2-3 van sv Nootdorp. Zaterdagmiddag vertrok óók ZOB met de volle buit uit Voorschoten: 1-3.

Tekst: Hans Kulk

Voorschoten’97 en verliezen. Een haast onmogelijke combinatie de laatste tijd. Zaterdagmiddag ‘vonden’ ze elkaar, tot teleurstelling van de thuisclub, weer terug. Op het thuishonk, sportpark Adegeest in Voorschoten, gingen Nick Poot (foto) en consorten met 1-3 onderuit tegen laagvlieger ZOB uit Zuidoostbeemster. Jammer, want bij winst hadden de groen-gelen de tweede plek van regiogenoot sv Nootdorp overgenomen. Geen ramp overigens aangezien Voorschoten’97 zich al heeft geplaatst voor de nacompetitie.

Strafschop

Bijna de gehele eerste helft waren de Voorschotenaren de bovenliggende partij. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. In de dertigste minuut schreeuwde heel Voorschoten om een strafschop nadat Thom Wijnalda binnen de zestien werd aangetikt, maar scheidsrechter Kool liet gewoon doorspelen. Vlak voor het rustsignaal kreeg de thuisclub het deksel op de neus. Een lange bal van de bezoekers werd door doelman Stephan van der Niet niet op de juiste waarde geschat, waardoor ZOB in de rebound op een 0-1 voorsprong kwam.

‘Volle kracht vooruit’

Lang konden de gasten uit Zuidoostbeemster niet van de voorsprong genieten. Direct na de pauze kwam de thuisclub door een doelpunt van Thom Wijnalda op 1-1. ‘Volle kracht vooruit’ was daarna het ‘bevel’ van kapitein Poot. Maar wat men ook probeerde, ZOB verzaakte niet en liep in de slotfase van het duel zelfs uit naar 1-3.

Een terechte nederlaag of niet, Voorschoten’97 weet in ieder geval weer wat verliezen is. Volgend weekend mogen de groen-gelen weer aan de bak als Valken’68 de tegenstander is. De nummers drie (Voorschoten’97) en vier (Valken’68) tegen elkaar. Het belooft een ‘heet’ potje te worden in Valkenburg.