Zaterdag 2C: Westlandia moet in tweede helft meerdere erkennen in DSO

|||||||||||||||||||||||||||||

In Zoetermeer stond dit weekend een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen die in ‘the winning mood’ zijn. DSO had al zeven wedstrijden op rij gewonnen, maar ook Westlandia had al vier overwinningen op rij op haar naam staan.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden op het zonnige sportpark Bentwoud. Voor de gastheren was een nieuwe overwinning belangrijk om aansluiting te houden met de koploper in de tweede klasse, UVS uit Leiden.

De equipe van trainer Bert de Best liet er geen gras over groeien en begon direct de druk op het Westlandse doel uit te oefenen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. In de zesde minuut scoorde Sahr Kabuto op aangeven van Tim Ceder de openingsgoal: 1-0. Lang konden de rood-groenen niet genieten van deze voorsprong, want vijf minuten later lag de bal achter doelman Sven Wolsheimer: 1-1. Roy van Beek speelde zich vrij voor het doel en schoot beheerst in de hoek.

In de twintigste minuut wisselde Westandia-trainer Theo Verbeek Anthony Roeg en nam Ricardo van der Zalm zijn plaats in. Kort voor de rust werd een aanval van DSO onderbroken en Tim van der Voort maakte hier gebruik van en zette Westlandia op slag van rust op een 1-2 voorsprong, maar nog voordat iedereen aan de thee kon gaan, had DSO de schade alweer hersteld door een doelpunt van Tim Ceder: 2-2. In de extra tijd van de eerste helft kregen de Zoetermeerders zelfs nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Wesley Vaes was niet scherp genoeg.

In het tweede bedrijf ontstonden aan beide kanten diverse kansen, maar deze werden niet benut. Na twintig minuten spelen werd Tim Ceder van DSO onderuitgehaald binnen het strafschopgebied en wees arbiter Steenbergen resoluut naar de stip. Jeffrey Aarts was trefzeker en scoorde hiermee de 3-2. In de laatste tien minuten ging Westlandia volledig onderuit. Invaller Brandon Tichem profiteerde van een weggewerkte bal, nadat de doelman met Tim Ceder een duel was aangegaan: 4-2. Tot overmaat van ramp kopte een Westlandse verdediger in de extra tijd de bal in eigen doel op een voorzet van Jered Badal: 5-2. En het werd nog erger voor Westlandia, want Brandon Tichem scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zette hiermee de eindstand op 6-2. Hiermee doet DSO goede zaken, want koploper UVS verloor in Berkel. Volgend weekend, 14 mei, treffen beide ploegen elkaar in Leiden.