Zaterdag 4D: BSC’68 kan zich richten op nacompetitie

BSC’68 moest het hoofd buigen voor koploper CKC, waardoor de achterstand op de Rotterdammers onoverbrugbaar lijkt geworden. FC Zoetermeer kon de winst niet pakken tegen TOGB ondanks een numeriek overwicht op het veld. SVO Buitenpark verloor van Zestienhoven.

CKC – BSC’68

In Rotterdam bond BSC’68 de strijd aan met lijstaanvoerder CKC. De club uit Benthuizen moest in het spannende duel met 2-1 het onderspit delven. De achterstand op CKC liep door de nederlaag op naar twaalf punten, waardoor een kampioenschap niet meer reëel is. Als winnaar van de eerste periode kan BSC’68 via de nacompetitie alsnog proberen te promoveren.

TOGB – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer keek al na zes minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Het team van Leroy Vaes (foto) creëerde daarna vier 100% kansen in de volgende tien minuten, maar kon de gelijkmaker niet produceren. Pas in de 27e minuut was het raak door een treffer van Jonas van der Hemel en kort daarna trof ook Roald Houterman doel uit een hoekschop van Djamil el Messaoudi: 1-2. TOGB kwam met tien man te staan na een forse overtreding op Djamil el Messaoudi. Na rust kreeg FC Zoetermeer nog wel wat mogelijkheden, maar had het lastig tegen de tien man van TOGB. De thuisploeg kwam uit een strafschop in de tachtigste minuut alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Zestienhoven – SVO Buytenpark

Een gehavend SVO Buytenpark miste diverse spelers door vakanties en blessures. De Zoetermeerders kwamen in het uitduel bij Zestienhoven nog wel met 1-2 voor, maar moesten uiteindelijk met 5-3 het hoofd buigen. Mark van Domburgh, Gianni Jansen en Jordy Camijn scoorden de doelpunten voor SVO Buytenpark.