Jeugd O21: ADO Den Haag O21 speelt volgend seizoen weer op hoogste niveau

ADO Den Haag O21 heeft zich op eigen kracht gehandhaafd op het hoogste niveau na een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Willem II. Door dit punt is de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg niet meer te achterhalen.

Tekst: Glenn Duijzer

Op hetzelfde moment verloor NAC Breda O21 met 3-1 van PEC Zwolle O21, waardoor ADO Den Haag O21 zich met een nederlaag ook zou hebben gehandhaafd.

ADO Den Haag O21 keek na twintig minuten spelen tegen een achterstand aan nadat Timo Regouin de stand op 1-0 had gebracht bracht. Voor rust wist Silvinho Esajas de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Kansen

Na rust begon ADO Den Haag O21 sterk aan de wedstijd en gezien de kansen had een 1-4 tussenstand terecht geweest. Maar alleen spits Nino Noordanus (foto) wist een kans te benutten: 1-2. De geel-groenen zagen echter geen mogelijkheid om deze voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal. Louis Coeckelbergs bepaalde namens Willem II de eindstand in de laatste minuut op 2-2.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van ADO Den Haag O21 op het programma. In Almere wordt er om 15.00 uur afgetrapt tegen Almere City FC O21.