Vrouwenvoetbal: SEP hard onderuit, nederlagen voor sv Den Hoorn en RKAVV

In de eerste klasse ging SEP op eigen veld flink over de knie tegen Victoria Boys. Ook in de tweede klasse waren er weinig aansprekende resultaten. sv Den Hoorn, DSVP en RKAVV liepen tegen een nederlaag aan.

1e klasse C

SEP had weinig in te brengen tegen lijstaanvoerder Victoria Boys. De vrouwen uit Delft moesten een 0-6 nederlaag incasseren. Het duel tussen RKDEO en Rigtersbleek in Nootdorp ging niet door omdat de bezoeksters geen team op de been kon brengen.

2e klasse B

Jodan Boys kon het kampioenschap vieren na een 2-4 overwinning op RKAVV, maar kreeg het zeker niet cadeau. Op Sportaprk De Kastelenring nam RKAVV door een treffer van Melanie Zalm de leiding. Na de gelijkmaker van de Goudse tegenstander kwam RKAVV opnieuw op voorsprong door een treffer van Kim Smulders. Al snel was de stand weer gelijk: 2-2. Na rust kreeg RKAVV een aantal goede kansen. De vermoeidheid sloeg toe in de slotfase en Jodan Boys profiteerde met twee treffers: 2-4.

Sleeuwijk was in het eerste half uur sterker dan sv Den Hoorn en kreeg ook een aantal kansen. De bezoeksters uit Midden-Delfland kwamen daarna beter in het spel, maar konden ook het net niet vinden ondanks een aantal mogelijkheden. Na de rust had sv Den Hoorn een licht overwicht maar werd niet echt gevaarlijk. Een foutje na druk zetten van Sleeuwijk leidde tot een tegentreffer en een 1-0 nederlaag.  De vrouwen van DSVP verloren met 2-1 van GJS.

3e klasse B

De reserves van RKDEO boekten een overtuigende overwinning op het sterke Football Factory. In Nootdorp had de thuisploeg bij rust al een 2-0 voorsprong te pakken door treffers van Britt van der Plank en Charlotte Elsackers. Na de thee bleef RKDEO 2 het doel steeds maar weer vinden en liep de score op naar 6-0. Rowan va Heijningen, Diana Nepomuceno en Estrella Caffa (2x) namen de doelpunten voor hun rekening.

Het tweede team van SEP kreeg klop van SVO Krommerijnstreek. Taurus kreeg flink klop in het uitduel bij Sporting’70. In Utrecht kwam een 9-2 monsterscore op het bord te staan.

3e klasse E

Forum Sport begon goed aan de wedstrijd tegen Foreholte 2, maar waren in de eindpass te makkelijk en niet zuiver. Na net meer dan een half uur spelen opende Sabine Kuilenburg de score met haar eerste treffer van het seizoen. Vlak voor rust tekende Eline Hoogteijling voor de 2-0 uit een pass van Laura Koenders. Na de thee gingen de Voorburgse vrouwen beter voetballen. Roxy Visser, Eline Hoogteijling, Britt Wentink en invalster Dunya Yigitol voerden de score op naar 6-0. FC ’s-Gravenzande bood flink tegenstand aan sv Charlois, maar moest uiteindelijk in een doelpuntrijk duel met 6-4 het hoofd buigen voor de Rotterdamse vrouwen, die naar de tweede plaats klommen.

Maasdijk had weinig genade met streekgenoot Sportclub Monster. Op eigen veld was Maasdijk duidelijk de betere partij en sloot het duel af met een 6-0 stand op het scorebord. Het tweede team van DSVP maakte goed gebruik van een off-day van Concordia. Madelon van Rijn scoorde een zuivere hattrick in de eerste helft waarna Sterre Aalbers voor een 4-0 ruststand zorgde. In de tweede helft nam Geena Toussaint de 5-0 voor haar rekening. Na een tegentreffer van de club uit Delft scoorde Van Rijn nog twee keer: 7-1. Namens Concordia was invalster Sanne Woudstra met een schuiver in de verre hoek trefzeker.