Zaalvoetbal: Duel zvv Den Haag tegen White Stones verloopt desastreus

Je hebt weleens van die dagen dat het allemaal net niet is. De heenreis van zvv Den Haag op weg naar het duel tegen White Stones was al een drama door een megafile bij Schiphol waardoor de ploeg later arriveerde.

Tekst: Nick Taal      Foto (archief): Christian Brafine

De vele kansen die zvv Den haag kreeg, gingen er net niet in en toen kregen de mannen van coach Gerald Baars een lesje in effectiviteit. En toen in de laatste minuten aanvoerder Morad Chalhi (foto) ook nog zijn scheenbeen en elleboog brak, kon zeker gesproken worden van een dramatische avond.

zvv Den Haag ging gemotiveerd naar Egmond aan Zee na de mooie overwinning bij Groene Ster vorige week. Eén punt zou al genoeg kunnen zijn om veilig te zijn van degradatie. zvv Den Haag begon energiek aan de wedstrijd en gaf gelijk druk op de tegenstander. Een recept dat vorige week prima werkte, maar in dit duel helaas niet.

Omschakeling

White Stones bleek meester in de omschakeling en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Een paar minuten later herstelde Jaouad Essanousi de schade door gelijk te maken 1-1. Nog niets aan de hand voor de bezoekers, zeker gezien de kansen voor zvv Den Haag. Toch kwam White Stones weer op voorsprong door een onoplettendheid in de defensie: 2-1. De 2-2 hing in de lucht en er waren ook hachelijke momenten voor het doel van White Stones. De bal wilde er echter niet in en tot overmaat van ramp lag de bal weer in het netje bij zvv Den Haag: 3-1.

Belonen

In de rust gaf coach Gerald Baars aan dat er nog niets aan de hand was gezien de kansen die er gecreëerd werden, maar dat het team zichzelf wel moest gaan belonen. Vol energie ging zvv Den Haag weer op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter het werd zo’n avond van net niet en vervolgens vielen dan de doelpunten aan de andere kant en counterde White Stones zich naar een grote overwinning van 9-3. De doelpunten van Djamairo Richters en Jaouad Essanousi waren alleen voor de statistieken van belang.

Als dan in de laatste minuut ook nog aanvoerder Morad Chalhi door een ongelukkige actie zo’n zware blessure op opliep, was het echt een dramatische avond. Veel sterkte toegewenst aan de ongelukkige zvv Den haag-speler.