Zaterdag 1A: Forum Sport weer gelijk tegen kampioen WV-HEDW

||||||||||||

Voor aanvang van de wedstrijd vormden de spelers van Forum Sport een erehaag voor WV-HEDW, dat afgelopen zaterdag kampioen was geworden in de eerste klasse A. Zo toonden de mannen van trainer Dennis den Turk respect voor de ploeg uit Amsterdam, die met groot verschil al vijf wedstrijden voor het einde van de competitie de titel wist te pakken.

Tekst: Jean Nederlof     |     Foto’s: Aad van der Knaap

Tijdens de wedstrijd was van dit respect weinig te merken. Forum Sport gaf de kersverse kampioen (dat in haar sterkste opstelling aantrad) goed tegenspel. WV-HEDW speelde technisch verzorgd voetbal en kon, na even terug te zakken, razendsnel counteren. Forum Sport zette daar veel inzet en wilskracht tegenover.

Na een kwartier spelen kreeg Forum Sport twee goede mogelijkheden. Een kopbal van linkerspits Edoardo Saurwalt en een schot van de goed spelende Maximilliano do Sacramento Castro. Het leverde geen treffer op. Ook WV-HEDW kreeg kansen met een hard schot van Azzouz Ashraf en de supersnelle en behendige Damien de Vegt, maar dan was er de weer betrouwbare Forum Sport-keeper Justin van Look.

Na rust werd het een spannende wedstrijd. Beide ploegen speelden voor de winst. Na dik een uur spelen was er een strafschop voor Forum Sport. Een hard schot van Edoardo Saurwalt werd door een WV-HEDW speler geraakt met de arm/hand. Het was zwaar gestraft, maar scheidsrechter Vriesenga was resoluut. Haitam El Marid miste echter voor de Voorburgers vanaf elf meter.

Een paar minuten later opnieuw een strafschop, maar aan de andere kant. Vermeend hands (later vasthouden van een speler….) van linkervleugelverdediger Timo Ploemen betekende penalty en een rode kaart. Veel commotie op het veld en vanaf de bank. Scheidsrechter Vriesenga wilde even afkoelen, spelers bleven op het veld.

Na tien minuten werd het spel hervat en Damien de Vegt benutte de strafschop: 0-1. Forum Sport moest met tien man verder met nog een half uur te spelen en een 0-1 achterstand. Het was dan ook superknap – en het toonde veel karakter – als je als tiental dan toch nog gelijk weet te spelen. Een prachtig kopdoelpunt van Edoardo Saurwalt, op aangeven van Nychel L’ Ami, zorgde voor de 1-1.

Forum Sport speelde goed en scoorde zowaar nog bijna de 2-1, maar de kopbal van spits Luuk Goedbloed miste precisie. Opnieuw gelijk tegen WV-HEDW. Forum Sport is de enige ploeg dit seizoen waar de kampioen niet van wist te winnen. Een goede opsteker voor Forum Sport voor het duel van aanstaande zaterdag in en tegen Nootdorp.