Nipte zege ADO Den Haag op Excelsior brengt periodetitel dichterbij

||||||||||||||

Met een overwinning in Rotterdam op Excelsior is ADO Den Haag Vrouwen een stap dichter bij de derde periodetitel gekomen. Aan het eind van het seizoen geeft die titel recht op deelname aan de strijd om de Eredivisie Cup.

Foto’s: Eric de Wit

Met uitzondering van Bo Vonk had trainer Sjaak Polak op de bank louter gezelschap van speelsters die het seizoen begonnen in de beloften. De in de basis teruggekeerde Jannette van Belen kreeg op Woudestein een vroege eerste kans. Haar kopbal werd gestopt door de Excelsior-keepster. Bij de volgende Haagse mogelijkheid was het wel prijs. Jaimy Ravensbergen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en de topschutter van ADO Den Haag Vrouwen vond voor de tiende keer dit seizoen het net: 0-1. Nadat Excelsior uit een hoekschop voor gevaar had gezorgd, beproefde Liz Rijsbergen haar geluk van afstand. Succes bleef deze keer echter uit.

Een minuut later volgde een domper. Rijks maakte voor Excelsior gelijk uit een nieuwe Rotterdamse corner. De Haagse vrouwen rechtten de rug. Uit een hoekschop mikte Van Belen voorlangs. Daarna vond de spits met een ragfijne steekpass Rijsbergen. Die kans liet de Leidse dribbelaar niet liggen: 1-2. De voorsprong stond slechts twee minuten op het scorebord. Ook Oud-Hagenaar Nikki Ridder trof doel uit een corner. Opnieuw gooide ADO Den Haag Vrouwen er een schepje bovenop. Van Belen was twee keer dicht bij een treffer, maar zag haar eerste poging voorlangs gaan en stuitte vervolgens op de goalie.

Na de thee haalde Louise van Oosten als eerste uit voor ADO Den Haag Vrouwen. Haar schot van afstand ging net over. De treffer viel een minuut later wel uit een Leidse combinatie. Rijsbergen trok de bal voor en Ravensbergen trof opnieuw doel: 2-3. Na die opsteker drukten de gasten door. Rijsbergen liet nog eens zien in topvorm te zijn. Op aangeven van Wiëlle Douma bracht zij met een heerlijk schot in de verste hoek de Haagse fans in extase: 2-4. Na het aanbreken van het Haags kwartiertje zag Barbara Lorsheyd een schot van Coelho Aurélio rakelings naast gaan. Met nog een minuut te gaan bracht Ellouzi (Excelsior) uit een strafschop de stand op 3-4 en dat was ook de eindstand. Door dit resultaat klom ADO Den Haag naar de vierde plek, maar Feyenoord moet nog in actie komen dit weekend.