Zondag 2D: HVV wint en blijft meedoen in race om titel

Donderdagavond werd een volledig competitieprogramma gespeeld, waarbij HVV tegen COAL moest uitkomen. Een beladen wedstrijd, omdat de heenwedstrijd werd gestaakt met vervelende gevolgen voor enkele spelers van COAL. HVV speelde een prima wedstrijd en won verdiend met 6-0.

Tekst: John Carlier

Bij aanvang van de wedstrijd waren er absoluut geen rancunes bij beide teams, maar gaande de eerste helft werd de sfeer in het veld toch wat grimmiger. Dat was voor een groot deel te wijten aan het zwakke optreden van de scheidsrechter. Wel gaf hij in de veertiende minuut al een waarschuwing aan Redsouan Mouch. Maar blijkbaar ontstonden er toen bij het team van COAL toch wat irritaties, waardoor ook Aries Beslija een gele kaart kreeg zeven minuten voor rust. Hierdoor liepen de irritaties nog meer op, want ook een lid van de technische in de dug-out kreeg een gele kaart voorgehouden. Het kostte de scheidsrechter veel tijd en moeite om de wedstrijd in de hand te houden.

Koelbloedig

HVV probeerde het wel, maar kon pas toeslaan in de 39e minuut. Tommie Steens maakte gebruik van een zwak moment in de verdediging van COAL en vanuit een voorzet van Joppe Dekker (foto) kon hij zoals altijd koelbloedig scoren. Een toch verdiende 1-0 voorsprong, ondanks protest van de assistent-scheidsrechter van de Rotterdammers. Direct hierna was het weer Joppe Dekker die bijna 2-0 scoorde, maar de keeper kon de bal nog net tot corner tikken. Het was uitstel van executie, want een vrije trap vlak voor het rustsignaal voor HVV ging over de muur en ook de keeper tastte mis, waardoor Joppe Dekker de bal in een leeg doel kon plaatsen. Een toch wel verdiende 2-0 ruststand.

Rust

Blijkbaar gaf die stand bij HVV wat rust in het team, want direct bij aanvang van de tweede helft werd de 3-0 stand al op het scorebord gezet. Vanuit een voorzet van Joppe Dekker kon Tommie Steens zijn tweede doelpunt noteren. Hiermee leek de winst verzekerd, want COAL kon daar nauwelijks nog iets tegenoverstellen. Direct hierna had het al 4-0 kunnen staan. Weer een mogelijkheid voor Tommie Steens, maar dit keer ging de bal net naast.

Wisselen

De wedstrijd leek gespeeld. Voor trainer André Wetzel – die zijn contract bij HVV met een seizoen heeft verlengd – aanleiding om twee man te wisselen. Die wissels pakte wederom goed uit. Het was Max van Gijn die in de 67e minuut vanuit een snelle counter de keeper passeerde en 4-0 op het scorebord zette. Ook COAL wisselde twee man, maar had geen invloed op het spel van HVV met het resultaat van een vijfde doelpunt en tevens de mooiste. Joppe Dekker werd vanuit eigen speelhelft aangespeeld, nam de bal goed aan en via zijn snelheid had de verdediging geen vat op hem, waardoor hij vanaf ongeveer twintig meter de bal hoog in de touwen joeg. Een juweel van een doelpunt: 5-0. Hiermee was de koek nog niet op, want weer vanuit een snelle counter kwam de bal bij invaller Jesper Fennema en hij maakte het halve dozijn treffers compleet: 6-0.

Een uitstekend resultaat, maar door de winst van concurrent Wippolder blijft de voorsprong nog steeds maar één punt. Met nog vier wedstrijden te gaan een razend spannend slot.