Jeugd O23 1e/2e divisie: RKAVV hard onderuit bij Quick, TOGB kampioen

|||||||

In de 1e divisie B troffen de regioteams elkaar. RKAVV toonde weinig inzet tegen Quick en verloor dik. HBS moest het onderspit delven tegen Forum Sport. In de 2e divisie redde HVV het vege lijf door een zege op Katwijk. sv Den Hoorn degradeerde na een nederlaag tegen TOGB, dat de kampioensvlag kon hijsen.

1e divisie B

In een wedstrijd om des keizers baard verloor een ongemotiveerd RKAVV O23 van Quick. Binnen acht minuten was het kwaad al geschied. Na het openingsdoelpunt in de tweede minuut van Joshua Emegha liepen de Haantjes binnen acht minuten uit naar 0-3. In de tweede helft scoorde Quick nog drie keer en kon alleen Luuk Gijsbertsen iets terug doen voor RKAVV: 1-6.

HBS en Forum Sport speelden beide om te winnen. Alisan Baldeh kreeg na tien minuten de eerste kans voor de Voorburgers, maar kon de Haagse keeper niet passeren. Met een half uur op de klok was het wel raak voor Baldeh, die een mooie lange bal van Talha Guler met een bekeken schot in het doel werkte. Na de thee bleven de kansen lang uit. Een kwartier voor tijd kreeg Emiel Roers de bal en passeerde vier man en schoot vervolgens de 0-2 eindstand binnen.

2e divisie B

Katwijk was op eigen veld gastheer voor HVV. Het duel was van groot belang voor de thuisploeg. Bij winst was Katwijk zeker van het kampioenschap. Het gemotiveerde Katwijk had veel balbezit, maar kon niet veel kansen creëren. Uit een messcherpe counter bracht Benjamin Marey de 0-1 voor HVV op het bord. Kort voor de rust leverde een tweede counter over rechts een treffer op van Lucas van Braxhoofden. Katwijk speelde beter in de tweede helft, maar de Haagse doelman liet zich niet passeren. HVV werd in de verdediging gedrukt maar hield goed stand. Pas in de 94e minuut kwam de 1-2 eindstand tot stand.

Kampioen

Door de verrassende winst van HVV op Katwijk moest Den Hoorn winnen van TOGB om handhaving te realiseren. TOGB kon bij winst kampioen worden en promoveren naar de 1e divisie. sv Den Hoorn kon geen vuist maken en keek voor rust al tegen een 0-3 achterstand aan door treffers van Figo Eigenraam (2x) en Giovanni Sekeris. In een rommelige en onrustige tweede helft verzuimde TOGB de 0-4 te maken. sv Den Hoorn redde nog de eer waardoor de eindstand 1-3 werd.

TOGB kon het kampioenschap gaan vieren en HVV bleef behouden in de 2e divisie. sv Den Hoorn en Hillegersberg zakken af naar de 3e divisie.