Jeugd O23 3e/4e divisie: FC Skillz ruim langs TAC’90, SVC’08 goed op schot

||||||||||

Wilhelmus won het uitduel bij hekkensluiter Zuid West DH maar met klein verschil. FC Skillz had minder moeite met TAC’90 in de derde divisie. Een niveau lager boekten Graaf Willem II-VAC, SVC’08 en DSVP ruime overwinningen.

Tekst: Roland van der Linden      |        Foto’s: Alex Pronk

3e divisie E

FC Skillz was een maatje te groot voor een gehavend TAC’90, dat met moeite een team op de been kon brengen. In de eerste helft opende Kevin Adebesin op aangeven van Arda Hosgul de score. Nog voor de rust volgden treffers van Naoufal el Haddioui en Abdisami el Bouzrouti. In de tweede helft schoten Naoufal el Haddioui en Abdisami el Bouzrouti de thuisploeg naar een 5-0 voorsprong. Het laatste woord was voor Hydion Wanga, die een bal van Edmond Bennett-Douglas het doel in werkte.

Degradatieduel

In het degradatieduel tussen Zuid West DH en Wilhelmus was voetballen op het slechte veld lastig. Beide teams probeerden druk te zetten met veel lange ballen. Een hoog op stuiterende bal bracht Wilhelmus-spits Koen Visser voor doelman van de thuisclub. Hij scoorde overtuigend de 0-1.

Een aantal minuten later kon Visser een lange bal oppikken en hoog voor geven op Bradley Tuijt, die binnen volleerde: 0-2. Wilhelmus ging daarna meer verdedigend spelen en dit gaf Zuid West DH meer kansen. Een kwartier voor tijd zorgde Achraf Ikajouen voor de aansluitingstreffer. De Haagse ploeg kreeg meer kansen, maar de stand bleef 1-2 mede dankzij de goed keepende Van Nunspeet.

4e divisie F

Graaf Willem II-VAC schoot goed de startblokken tegen een gehavend VUC, maar kon de kansen niet benutten. Uiteindelijk kwam de 1-0 op het bord na een treffer van Rachid Haynes. De thuisploeg kon niet doordrukken en VUC kwam dankzij Harun Sari op 1-1. In de tweede helft hetzelfde beeld, alleen nu kon Graaf Willem II-VAC O23 wel de kansen benutten. Door doelpunten van Rachid Haynes, Maurits Luykx, Joao Malfitano en Konstantin Heidecke werd de stand naar een 5-1 getild.

Overhand

SVC’08 had in de beginfase licht de overhand in het duel met FC Zoetermeer. Na twintig minuten opende na een fantastische actie van Dylan Schotmeijer Gio Ophuijsen de score. SVC’08 werd sterker en sterker en voerde de score op naar 3-0 bij rust door doelpunten van Artur Tomasjan en Bart Markering. In de tweede helft volgden nog twee treffers van Dylan Schotmeijer, voordat FC Zoetermeer iets kunnen terugdoen. De 6-1 kwam op naam van O19-speler Joshua van den Bosch. In Pijnacker won DSVP de streekderby van sv Nootdorp met 6-2.