Zondag 3A: Dure nederlagen voor ODB en sv Madestein in eindfase competitie

Achter de verwachte kampioen Kethel-Spaland strijden nog zes regioteams om plaatsen in de nacompetitie. Van die clubs leed ODB een nederlaag tegen Voorschoten’97 en moest sv Madestein het hoofd buigen voor SVH.

Stompwijk’92 – Sporting Leiden

Stompwijk’92 speelde Sporting Leiden al in de eerste helft naar een kansloze achterstand. In de 33e minuut opende Kite Beuvink de score op aangeven van Rick de Haan. Acht minuten later mocht Beuvink aanleggen voor een strafschop en kwam de 2-0 op het scorebord. Vlak voor de rust voltooide Beuvink zijn zuivere hattrick en gingen de ploegen met een 3-0 stand aan de thee. In de tweede helft werd er verder niet meer gescoord.

ODB – Voorschoten’97

In de eerste helft gaf Voorschoten’97 weinig tot niets weg tegen ODB. Alleen een doelpunt konden de bezoekers niet forceren, waardoor de teams aan de thee gingen met de brilstand op het bord. Roy Elligens en Justin Aschmanm verzuimden Voorschoten’97 naar een voorspring te schieten. Na de thee was ODB veel gevaarlijker en moest doelman Chris van der Mijn twee keer een redding verrichten om een achterstand te voorkomen. De groengele formatie kreeg kansen vanuit de omschakeling. Een kwartier voor tijd mocht Voorschoten’97 aanleggen voor een strafschop. Bennie Hogewoning faalde niet vanaf elf meter. ODB zette nog alles op alles, maar kon het punt niet meer redden: 0-1.

DHL – WIK

In Delft was DHL met 2-0 WIK de baas. Op de Brasserskade was Marcus Slagveer verantwoordelijk voor de openingstreffer. Ook in de tweede helft was Slagveer trefzeker. Hij kopte een hoekschop van Dennis Hofstede in het doel. Door de overwinning zit DHL nog steeds Stompwijk’92 en Voorschoten’97 op de hielen in de strijd om de tweede plaats.

Taurus – SEP

De Delftse derby tussen Taurus en SEP werd een prooi voor het team van trainer Marcel de Letter. De studenten werden met 1-2 aan de zegekar gebonden. Taurus was in het duel de fittere en fanatiekere ploeg, maar het geluk was aan de zijde van SEP. Marco van Blitterswijk nam beide doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening. Alle twee doelpunten werden gescoord uit de rebound van een doelpoging van Tyler van Baalen.

SVH – sv Madestein

SVH bracht de nacompetitiekansen van sv Madestein een gevoelige klap toe. Op eigen veld was SVH met 2-1 nipt de betere ploeg. Rayvano van Alphen en Wesley Schouten (foto) schoten de thuisploeg naar een fraaie overwinning. Scheidsrechter Johnny van Slooten deelde een rode kaart uit aan John Poeran van sv Madestein na het neerhalen van een doorgebroken speler.