Zondag Derde Divisie: DEM stopt korte succesreeks van Westlandia

Westlandia is er niet in geslaagd het succes van de voorgaande duels te halen in de uitwedstrijd tegen DEM. De ploeg van trainer Ceso Agterberg liep tegen een nipte 3-2 nederlaag aan. Van de concurrenten pakte Hollandia een punt tegen Blauw Geel’38 (1-), won EVV verrassend bij Gemert (3-4) en verloor Hoogland van ADO’20.

Tekst: Ton Beije

In de vierde minuut was er al een kleine mogelijkheid voor Westlandia, maar Desley Bransen zag zijn schot over het doel van DEM verdwijnen. De volgende mogelijkheid, na dik een kwartier spelen, was voor de thuisploeg, maar het schot van Anthony van Dongen verdween net naast het door Joey Boom verdedigde doel. Vlak daarna een prima kans voor Hidde van der Arend, die in vrijstaande positie de hoek voor het uitkiezen had, maar naast mikte.

Kwaliteiten

Westlandia zette het spel van de voorgaande weken door en kon terugkijken op een goed eerste half uur. In het laatste kwartier voor rust kreeg DEM nog mogelijkheden, maar doelman Joey Boom toonde zijn kwaliteiten op inzetten Jeroen Schavemaker en Ugur Kaya. Vlak voor rust kwam DEM echter toch aan de leiding. Timo Wolters passeerde doelman Boom met een kopbal: 1-0.

Strafschop

In de rust hield trainer Agterberg Dinand Kuhn in de kleedkamer achter en bracht voor hem Jedsel Markes in het veld. Westlandia had ook de pech dat al na vijf minuten spelen DEM op een 2-0 voorsprong kwam door een treffer van Jeroen Schavemaker. Vijf minuten na die treffer besloot Agterberg zijn tweede wissel in te brengen. Melvin Vissers kwam voor Kihami da Costa. Na een uur spelen kwam Westlandia terug in de wedstrijd. Jedsel Markes (foto) werd aangetikt in de zestien en de scheidsrechter besloot tot strafschop. Vanaf elf meter schoot Markes zelf de 2-1 binnen.

Karakter

Met nog een kwartier op de klok bracht DEM de marge weer op twee treffers. Wederom Timo Wolters gaf doelman Boom het nakijken. Westlandia toonde karakter en kwam vijf minuten later terug in de wedstrijd. Een van richting veranderd schot van Melvin Vissers werd door de DEM-doelman in eigen doel gewerkt: 3-2. Westlandia probeerde alsnog een punt te pakken, waardoor er ook ruimte ontstond voor DEM. Dat kreeg nog een dot van een kans via invaller Tom Kok, maar doelman Boom bleef de situatie meester in een één-tegen-één situatie. Gescoord werd er niet meer en dus moest Westlandia huiswaarts met lege handen.

Westlandia sluit nu de rij met Hollandia (beide 28 punten). Vlak daarboven met 29 punten staat Hoogland en EVV heeft drie punten meer. Het blijft spannen in de slotfase van de competitie in de zondag Derde Divisie.