Zaterdag 3A/B: FC Skillz en Sportclub Monster boeken beide winst

||||||||||||||||||||||||||||||

In 3A pakte Blauw-Zwart een belangrijke overwinning in Oegstgeest en is nu op een haar na zeker van handhaving. FC Skillz en Sportclub Monster hebben in 3B beide nog kans op de titel. FC Skillz won van Verburch en Sportclub Monster was te sterk voor Ariston’80.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Aad van der Knaap & Hans Wüstefeld

3e klasse A

FC Oegstgeest – Blauw-Zwart

Blauw-Zwart deed zeer goede zaken op weg naar handhaving. Het uitduel bij FC Oegstgeest werd met een 2-4 overwinning afgesloten. Dunke Lagerberg, Ilias Assaban, Bastiaan Hendriks en Chris de Krom schoten de formatie uit Wassenaar naar de fraaie zege. Blauw-Zwart heeft nu vijf punten voorsprong op Gouda dat in de gevarenzone staat met nog twee duels te spelen.

3e klasse B

Sportclub Monster – Ariston’80

Sportclub Monster blijft FC Skillz op de hielen zitten. De Westlanders zochten meteen de aanval tegen Ariston’80, dat in de verdediging werd gedrukt. Na tien minuten viel al de openingstreffer. Thyme van der Arend speelde Jordi van Maanen aan, die de 1-0 op het bord bracht. Gedurende de eerste helft raakte het duel meer in evenwicht. Pas na de thee kon de thuisploeg de score verder opvoeren. Uit een strafschop schoot Ruben de Groot de 2-0 binnen en vlak voor tijd was opnieuw Van Maanen trefzeker en werd de eindstand 3-0.

Verburch – FC Skillz

FC Skillz nam van meet af aan het initiatief tegen Verburch. De aanvallers werden door de vele combinaties in stelling gebracht. In de 29e minuut brak FC Skillz de ban via Abdel Tufi op aangeven van Ferrani Florencia: 0-1 Verburch zocht via de lange bal op Joery Verbeek het gevaar. De spits werd constant geneutraliseerd door een sterk spelende defensie onder leiding van aanvoerder Samir el Moussaoui. (Foto’s hieronder: Aad van der Knaap)

Na de doelwisseling behield FC Skillz de rust om te zoeken naar openingen in de Westlandse verdediging. Verburch kon hier op haar beurt weinig tegen over stellen en had moeite met het hoge tempo van de koploper. In de 62e minuut was wederom Abdel Tufi trefzeker na een slalom door het strafschopgebied. Verburch ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar slaagde niet in die missie.

In de 70e minuut maakte aanvaller Djurandy Swedo zijn rentree bij FC Skillz na lang blessureleed.  Het duel eindigde in een 0-2 zege voor FC Skillz.

Lyra – KMD

In De Lier nam KMD voor rust de leiding in het duel met Lyra. Arend Balijon nam de 0-1 voor zijn rekening. Pas halverwege de tweede helft kon de thuisploeg de stand gelijktrekken. Remco van Velden bracht Lyra langszij. Uiteindelijk trok Lyra het duel ook nog naar zich toe. Stef van der Wel besliste het duel in de 83e minuut: 2-1. (Foto’s: Hans Wüstefeld)

DSVP – Duindorp sv

Het duel tussen DSVP en Duindorp sv werd in de 74e minuut gestaakt. Arbiter Steven van Erven besloot het duel vroegtijdig te beëindigen na onophoudelijk praten van de spelers van Duindorp sv. Op het scorebord stond op het moment van staken een 3-1 stand. Dylan de Haan (2x) en Joey Zonneveld schoten met scherp voor de club uit Pijnacker.