Zondag 4E: OLIVEO dichtbij kampioenschap na zege op KSD-Marine

||||||||||

Bij OLIVEO lijkt de vlag uit te kunnen. De club uit Pijnacker heeft nog twee punten nodig om zeker te zijn van de titel. Zelf won OLIVEO van KSD-Marine, maar ook concurrent RVC Celeritas was aan de winnende hand tegen Haagse Hout.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: Alex Pronk

RVC Celeritas – Haagse Hout

Op Sportpark Prinses Irene hield RVC Celeritas flink huis tegen Haagse Hout. Andres Manuela opende met twee treffers het doelpuntenfestijn. Vervolgens voerden André Rumanpak, Eldrin Serbony, Andres Manuela (2x) en Jergo Leijdekkers de score verder op naar 7-0.

Uit een benutte strafschop van Volkan Tekten kon Haagse Hout de eer redden. De mannen van trainer Dennis Young hielden niet op met scoren. Manu Serbony, Giovalli Serbony (2x), Bencho Calliste en Jergo Leijdekkers bepaalden de eindstand op 12-1.

KSD-Marine – OLIVEO

OLIVEO kon door de zege van RVC Celeritas nog geen feest vieren. Zelf won de club uit Pijnacker knap het uitduel bij KSD-Marine met 0-5. Bij OLIVEO eiste Noah Boer een hoofdrol op. In de eerste helft scoorde hij een zuivere hattrick en ook de 0-5 kwam op naam van Boer. Tussendoor kon ook aanvoerder Ludo van Adrichem scoren. Met nog wedstrijden tegen staartploegen REMO en De Ster voor de boeg lijkt het kampioenschap OLIVEO niet meer te kunnen ontgaan.

RAS – SEV

Het duel tussen RAS en SEV bleef spannend tot tien minuten voor tijd. In het leuke duel moest RAS uiteindelijk met 0-3 het hoofd buigen. Simon Bleichrodt bracht het eerste Leidschendamse doelpunt op het bord. Een eigen doelpunt van Stan Groeneveld betekende een 0-2 stand. Het laatste woord was voor Fares Daouadi die de derde treffer van SEV voor zijn rekening nam.

HPSV – Vredenburch

Vredernburch strijdt met SEV om de derde plaats. De Rijswijkers namen voor rust een 1-2 voorsprong tegen HPSV. Richard van Trier nam de 0-1 en 0-2 voor zijn rekening, Michael von der Nahmer gaf HPSV weer hoop op een goed resultaat. In de tweede helft was Van Trier opnieuw twee keer trefzeker en liep de score op naar 1-4. Rico Deekman was als laatste doeltreffend voor Vredenburch waardoor de eindstand 1-5 werd.

De Ster – Graaf Willem II VAC                   –

In het uitduel bij De Ster keek Graaf Willem II VAC bij rust tegen een verrassende 2-0 achterstand aan. Na een tegentreffer in de tweede helft kwam zelfs de 3-1 op het bord. De bezoekers herpakten zich volledig en keerden de achterstand om in een 3-4 overwinning. Brian de Jong, Bob Huiskes (2x) en Laurens Bentvelzen (strafschop) scoorden voor de ploeg van trainer Jan de Jong. Namens De Ster waren Kelvin Onose (2x) en Ayomide Joshua doeltreffend.

REMO -DVC

REMO voelde zich behoorlijk benadeeld door het optreden van arbiter Toon van der Bend in het duel met DVC. De Haagse ploeg kwam met 2-0 voor tegen de bezoekers. Mathijs Schalkwijk bracht DVC weer terug in het duel, waarna REMO opnieuw scoorde: 3-1. Bij REMO viel een rode kaart na het wegschieten van de bal en commentaar op de scheidsrechter. Yousef Benba en Sjors van Vliet scoorden voor DVC, waardoor de stand 3-3 werd. Volgens REMO twee buitenspeldoelpunten. Door de vele protesten ontving REMO diverse gele kaarten. De thuisploeg kon de motivatie niet meer opbrengen en zag DVC de winst pakken. Lannthrick Grigorius en Melvin Legierse zorgden voor een 3-5 overwinning. REMO eindigde het duel met 9 man op het veld. Rutger van Beers en Taylor Schotte waren de spelers die vroegtijdig moesten gaan douchen na twee gele kaarten.