Vrouwen: Nederlagen voor SEP en RKDEO, goede prestatie van Ariston’80

||||||

Voor RKDEO viel er weinig eer te behalen in het uitduel bij Victoria Boys. Ook SEP stond na negentig minuten voetballen met lege handen tegen rkvv Velsen. In de 2e klasse deed Ariston’80 goede zaken tegen GJS. RKAVV toonde weinig mededogen met Die Haghe.

Tekst: Roland van der Linden        |         Foto’s: Alex Pronk

1e klasse C

SEP nam al na twee minuten de leiding in het duel met RKVV Velsen door een treffer van Petra Hollander. De bezoeksters kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte. In de tweede helft nam de Delftse thuisclub opnieuw de leiding na een treffer van Kiki Arkesteijn. RKVV Velsen nam daarna het heft in handen en trok door drie treffers het duel naar zich toe: 2-4.

Voor RKDEO liep het uitduel bij Victoria Boys uit op een zware nederlaag. De club uit Nootdorp kreeg een half dozijn treffers om de oren: 6-0.

2e klasse B

Ariston’80 ging succesvol op bezoek bij GJS. De Delftse vrouwen namen een 0-1 voorsprong door een treffer van Elisa Muusers. Nog voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. In de tweede helft besliste Katja Schmahl het duel in het voordeel van Ariston’80: 1-2.

sv Den Hoorn staat op de rand van degradatie na de 4-0 nederlaag tegen ARC. De achterstand op Die Haghe bedraagt zes punten met nog twee duels te spelen. DSVP versloeg IFC met 0-4.  RKAVV ondervond weinig tegenstand van Die Haghe getuige de 8-0 uitslag.

3e klasse B

Taurus kreeg in Amsterdam al na vijf minuten een tegentreffer te incasseren. Koploper AFC speelde een prima duel, maar de studentes vochten hard voor elke bal en konden een tweede tegentreffer voorkomen. Ook na rust bleef Taurus strijdlustig en werd hiervoor beloond.  Na een voorzet van Lisa Boer liet Tinka de Leeuw de bal keihard in het doel verdwijnen en stond het 1-1. AFC had nog wel wat kansen, maar door goed verdedigen bleef de stand gelijk.

RKDEO 2 kreeg op eigen veld flink klop van Overbos 2. De Nootdorpse vrouwen keken bij rust al tegen 0-5 achterstand aan. Na de thee ging het een stuk beter en konden beide teams twee keer scoren: 2-7. Diana Nepomuceno nam beide treffers van RDKEO 2 voor haar rekening.

3e klasse E

Forum Sport had tegen DSVP 2 de wedstrijd vanaf de aftrap onder controle. De Voorburgse vrouwen sloten het duel af met een 5-0 overwinning op het scorebord. Eline Hoogteijling nam drie treffers voor haar rekening. Ook Roxy Visser en Ginger Wouters konden het net vinden. Door de overwinning lijkt het kampioenschap Forum Sport niet meer te kunnen ontgaan. Op 4 juni staat het slotduel tegen hekkensluiter Sportclub Monster op het programma.

Graaf Willem II VAC en Foreholte 2 waren aardig aan elkaar gewaagd. De Haagse thuisploeg was net de betere ploeg ondanks dat het moest aantreden met drie speelsters uit de MO17 om een compleet team op de been te brengen. De jonge speelsters weerden zich prima in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. De treffers van Graaf Willem II VAC kwamen op naam van Tijani Kromosoeto.