Zondag 2D: HVV maakt gehakt van laagvlieger Meeuwenplaat

||||||||||||||||||

Op De Diepput speelde zich een ongelijke strijd af tussen gastheer HVV en Meeuwenplaat. De bezoekers uit Hoogvliet, die vechten voor lijfsbehoud, gingen na een ruststand van 3-0 met 7-0 over de knie.

Tekst: Roland van der Linden         |     Foto’s: Aad van der Knaap

Al meteen in de openingsfase kreeg HVV goede kansen tegen het zwakke Meeuwenplaat. De Kroonleeuwen zagen schoten van Max van Gijn en Juriaan van Wijngaarden op de lat belandden. Na een kwartier spelen werd Van Wijngaarden neergelegd en kreeg HVV een strafschop. Max Hagemann miste de strafschop, maar revancheerde zich in de rebound: 1-0.

HVV bleef de aanval zoeken en kon voor rust nog twee treffers produceren. Met bijna een half uur gespeeld kopte Diederik Janssen de bal uit een hoekschop binnen en een paar minuten later kon Dante van der Heijden een bal van Van Wijngaarden inschieten: 3-0.

Ook in de tweede helft was het HVV, dat de kansen kreeg. Na zes minuten schoot Ole de Mooij de bal op de vuisten van de doelman. Halverwege de tweede helft kreeg Phil Altimari vier kansen achter elkaar, maar de bal wilde er nog niet in. In de 73e minuut viel de 4-0. Ole de Mooij deponeerde de bal van afstand in de hoek.

Daarna was het prijsschieten voor HVV. Het verzet van Meeuwenplaat was gebroken.  Lucas Braxhoofden kopte de 5-0 binnen. Waarna Wouter Vrijmoet en Ole de Mooij de score verder opvoerden naar 7-0. HVV blijft door de ruime overwinning koploper Wippolder volgen met twee punten achterstand, want ook de Delftse club pakte de volle buit.