Zondag 3A: SEP klimt naar tweede plaats na nederlaag Stompwijk’92

|||||||||||

In Rotterdam leed Stompwijk’92 een verrassende nederlaag tegen laagvlieger HWD. SEP profiteerde optimaal van de misstap van Stompwijk’92. Na een ruime zege op ODB staat de club uit Delft nu tweede. DHL won met minimaal verschil van sv Madestein.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Alex Pronk

Voorschoten’97 – Kethel Spaland

De thuisploeg liet de koploper het spel maken en dit leverde na drie minuten al een Schiedamse treffer op. Voorschoten’97 bleef rustig en zorgde vanuit de counter voor een aantal hachelijk momenten bij het vijandelijke doel. Uit een prima corner van Jordy van de Wijngaard kopte Roy Elligens de 1-1 binnen. Even later was Elligens aan de andere kant de redder in nood. Met een sliding hield hij de bal uit het doel. In de tweede helft was er weinig wil meer bij Kethel-Spaland en liet het team van trainer Denis Luhulima zich niet uit de tent lokken. Kethel Spaland had aan het punt voldoende om er met de titel vandoor te gaan.

HWD – Stompwijk’92

Stompwijk’92 liep tegen HWD tegen een pijnlijke en kostbare nederlaag aan. De formatie van trainer Patrick Kamperveen verspeelde door de 2-1 nederlaag haar tweede plaats. Bij een 2-0 achterstand scoorde Yorick van Benten de enige treffer voor de bezoekers.

SEP – ODB

SEP won haar zevende duel op rij en klom door de overwinning naar een tweede positie. De Delftse club is erg goed op dreef en zet indrukwekkende uitslagen neer. Nu werd ODB met een 8-1 nederlaag naar huis gestuurd. Na twintig minuten spelen had SEP al een 2-0 voorsprong te pakken door doelpunten van Marco van Blitterswijk en Sander Bouwens.

ODB had nog meer tegenslag nadat Randy de Pauw zijn tweede gele kaart ontving na een slaande beweging. De Pauw ontkende met klem dat hij de beweging heeft gemaakt, maar moest toch vertrekken. Vlak voor rust was het duel gespeeld nadat Tyler van Baalen uit een vrije trap van twintig meter de 3-0 aantekende.

In de tweede helft liep SEP over ODB heen. Dennis Heijmenberg, Tyler van Baalen, Kelvin Franken en Marco van Blitterswijk (2x) voerden de score op naar 8-1. Matthew de Pauw scoorde de treffer van ODB. Bij een stand van 5-0 kreeg ODB een tweede rode kaart. Nu was Beau Scholten de klos.

sv Madestein – DHL

In de eerste helft kreeg DHL genoeg kansen tegen de thuisploeg, maar de bal wilde er maar niet in gaan. Na de doelwisseling kon DHL alsnog de winst grijpen. Een bal van de doelman werd door Marcus Slagveer tot doelpunt gepromoveerd. DHL staat nu vierde na de 0-1 zege en heeft nog alle kans op het bereiken van de nacompetitie.

WIK – Taurus

In een leuke wedstrijd was Taurus in het Zuiderpark de bovenliggende partij. In een doelpuntrijk duel wonnen de studenten na een 1-1 ruststand met 3-5. Jack den Heijer, Wesley Spaan en Mike Bos scoorden voor WIK. Namens Taurus was Luuk Halsema met drie treffers zeer belangrijk. Ook Noah le Mair en Mats Ruppert scoorden voor de bezoekers die met een veldspeler in het doel speelden vanwege een blessure van de keeper.