Zaterdag 4E: Vlag in top bij OLIVEO, RVC Celeritas naar nacompetitie

In Pijnacker brak het feest los na het duel met REMO. OLIVEO schoof de Haagse tegenstander eenvoudig opzij en greep de titel. Concurrent RVC Celeritas moet ondanks een ruime zege op DVC genoegen nemen met een plek in de nacompetitie.

OLIVEO – REMO

OLIVEO kon aan de champagne na een dikke overwinning op REMO. In de eerste helft hield de Haagse ploeg de schade nog beperkt. Gerben Pels, Niels Bentvelzen en Tim van Rheenen schoten OLIVEO naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Na rust was het prijsschieten voor het team van trainer Edwin Vurens (foto). Gerben Pels, Niels Bentvelzen, Tim van Rheenen, Wessel Kleij (2x) en Frank van der Zwan (2x) schoten de thuisclub in de dubbele cijfers: 10-1. Achmed Assaih redde de eer van REMO.

DVC – RVC Celeritas

In Delft had RVC Celeritas voor rust een groot veldoverwicht en ging met een 0-2 voorsprong de pauze in. Jergo Leijdekkers en Andres Manuela scoorden voor de bezoekers. Na een tegentreffer van DVC zorgden Giovialli Serbony (2x) en Appie Tajdirti voor een 1-5 overwinning. RVC Celeritas moet nu via de nacompetitie promotie proberen te bewerkstelligen.

Graaf Willem II VAC – HPSV

Ook op de Roggewoning vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Graaf Willem II VAC was duidelijke de bovenliggende partij in het duel met de politiemannen. Pas in de 21e minuut kon Jaap van Vliet de score openen. Na de 2-0 van Laurens Bentvelzen kon Nick Kuiper HPSV terug in het duel brengen. Jaap van Vliet en Joao Malfitano voerden daarna de score op naar 4-1. In de tweede helft kon Graaf Willem II VAC de score verder opvoeren naar 7-2. Joao Malfitano nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Aldo Shehu scoorde nog voor HPSV.

Vredenburch – De Ster

Op eigen veld was Vredenburch een maatje te groot voor hekkensluiter De Ster. Bij rust stond door treffers van Richard van Trier, Erwin Kruit en een eigen doelpunt al een fraaie 3-0 stand op het bord. In het tweede bedrijf voegde Gijs van der Meulen kon nog twee doelpunten produceren: 5-0.

Haagse Hout – RAS

Haagse Hout greep de laatste strohalm om degradatie te voorkomen. In een eenzijdig duel waarin de mannen van trainer Baris Sahin veel kansen kregen, duurde het lang voordat de winnende treffer viel. Pas in de86e minuut scoorde Mohammed El Kamouni de enige treffer van het duel: 1-0. Haagse Hout heeft met nog één speelronde voor de boeg een punt achterstand op Semper Altius en DVC.

SEV – Semper Altius

Op de Kastelenring was SEV met 5-2 Semper Altius de baas. Bij rust stonden de Leidschendammers met 2-1 voor. Namens de bezoekers scoorde Tony de Weerd. Semper Altius kwam drie minuten na de rust door een treffer van Justin Wenkenbach op 2-2. Daarna nam SEV het heft weer in handen en greep de overwinning.De doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Fares Daouadi (2x), Jasper Koning, Ariya Farsi en Paul Janssen.