Zaalvoetbal: FC Westland pakt kampioenschap in Topklasse B

|

De zaalvoetballers van FC Westland hebben in de voorlaatste speelronde in Topsportcentrum (Rotterdam) zich tot kampioen van de Topklasse B gekroond. Met een overtuigende 2-11 overwinning werd het tweede team van TPP/Feyenoord gemakkelijk aan de kant gezet.

Tekst: Peter Botman

FC Westland begon scherp aan de kampioenswedstrijd en had weinig moeite met de Rotterdamse tegenstand. Pas na 0-4 voor de Westlanders wist TPP/Feyenoord met de 1-4 iets terug te doen. Kamal Amheye bepaalde de ruststand op 1-5.

Slordigheid

Ook in de tweede helft bleef FC Westland op zoek naar meer doelpunten en wist het uit te lopen naar 1-10. FC Westland deed in de slotfase, met Yassin Irzi (foto) als meespelende keeper, een poging voor een monsterscore. Echter resulteerde dit na een slordigheid aan Westlandse kant in 2-10. Nabil Hadui bepaalde de eindstand op 2-11. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Younes El-Hajouti werd het kampioenschap met champagne gevierd in de kleedkamer waar ook coach James Dhanai en voorzitter Morad Naimi het traditiegetrouw met een nat pak moesten bekopen. Kamal Amheye wist drie keer te scoren, Mounir Faloun, Yassin Irzi en Melvin Vissers allen tweemaal. Nabil Hadui en Mo Maatoug maakten de elf vol.

Schaal

Volgende week vrijdag 10 juni speelt FC Westland thuis in de Jan van der Valk-hal de laatste competitiewedstrijd voordat het volgend seizoen zal aantreden in de Eerste Divisie. Na deze wedstrijd, tegen ASW, zullen de spelers het kampioenschap met de fans vieren en zal ook de schaal worden overhandigd. Aanvang van dit duel is om 21.15 uur.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder