Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Vredenbruch moet diep buigen voor FC Maense

|||||||||||||

Nadat Vredenburch vorige week fraai VCS opzij had gezet en afgelopen zaterdag Zinkwegse Boys klopte, moest het dinsdagavond aantreden tegen het Rotterdamse FC Maense. In Rijswijk had FC Maense geen kind aan Vredenburch.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Vredenburch begon erg rommelig en had moeite de bal in bezit te houden. FC Maense zette bovendien hoog druk. Maar toch was het eerste kansje voor de thuisploeg. Na een goede voorzet van Dylan Eicher kopte Richard van Trier al in de tweede minuut over het doel.

De openingstreffer kwam toch van de bezoekers. Nadat Vredenburch-doelman Brian Kuiper tot driemaal toe zeer fraai zijn doel schoon had weten te houden, moest hij in de 26e minuut toch capituleren bij een snelle aanval van FC Maense, dat de 0-1 scoorde via Nichy Fortes. Drie minuten later gaf FC Maense doelman Natoe Da Graca Dos Santos een lange bal waar weer Nichy Fortes op de counter van kon profiteren: 0-2.

De verdedigers van Vredenburch had weinig in te brengen tegen de aanvallen van FC Maense. Vijf minuten voor de rust kregen de mannen van coach Francisco Roque da Silva op een fraaie plek een vrije trap te nemen. Jerson Ribeiro liet vervolgens doelman Brian Kuiper kansloos: 0-3. Tot overmaat van ramp wees arbiter Maurice Scherpenhuyzen binnen vijf minuten in de tweede helft bij een overtreding in het strafschopgebied naar de stip. Jerson Ribeiro schoot binnen in de kruising vanaf elfmeter: 0-4.

Vredenburch kreeg vlak hierna een mogelijkheid na een prima soloactie van Erwin Kruit, maar hij zocht het Rotterdamse doel te hoog. Als de wedstrijd nog niet beslist was, werd het zelfs nog 0-5.  Levi Tempelman liep bij een overtreding in de zestien tegen zijn tweede gele kaart aan en kon vertrekken, waarna weer Jerson Ribeiro uit de strafschop zijn hattrick compleet maakte.

Na afloop reageerde vertrekkende trainer Francis Janse (naar Buytenpark) toch positief: ,,Om zo afscheid te nemen is natuurlijk niet leuk. We hebben een goede nacompetitie gespeeld en driemaal een thuiswedstrijd in de nacompetitie met ook drie keer een volle kantine. Vredenburch heeft er goed aan verdiend en dat is na de vervelende corona toch mooi meegenomen. Volgend seizoen ga ik een mooie uitdaging aan om bij Buytenpark iets neer te zetten.”