Zaalvoetbaloverzicht: Multicult klopt verrassend zvv Den Haag 2

In de allerlaatste week van de zaalvoetbalcompetitie werden er enkele merkwaardige momenten te noteren. Zo won in de Topklasse B Multicult verrassend van zvv Den Haag 2. TTP/Feyenoord 2 kwam wederom – voor de derde keer dit seizoen – niet opdagen bij een wedstrijd, dit keer tegen Multicult.

Tekst: Alex Pronk

Topklasse B

Multicult – zvv Den Haag 2

In sporthal Hoge Veld, in plaats van de gebruikelijk Sportcampus Zuiderpark, speelden Multicult en zvv Den Haag 2 hun wedstrijd tegen elkaar. Hier kwam Multicult, toch wel verrassend, als winnaar uit de bus.  De wedstrijd ging gelijk op. zvv Den Haag 2 kwam met 1-0 voor, daarna maakte de equipe van coach Basri Güçlü 1-1. Door een verdedigingsfout van Multicult kwam zvv Den Haag 2 met 2-1 voor. Het duurde niet lang of de thuisspelende ploeg wist de gelijkmaker te scoren en dat was teven de ruststand: 2-2.

In de tweede helft kwam Multicult goed uit de startblokken en maakte in een korte tijd vier doelpunten en gaf verder weinig weg. Op een gegeven moment speelde zvv Den Haag 2 met een extra speler – de keeper ging eruit voor een veldspeler – en kwamen de Hagenaars tot 6-3 terug. Met nog vier minuten op de klok, maakte Multicult alsnog het zevende doelpunt: 7-3.

Scheidsrechter Nadal Jongeneel uit Bodegraven zag namens Multicult Djamel Leeflang (2x), Ayoub Kaddouri, Mo Achalhi, Mounir Akkabi, aanvoerder Samir Oulhani en doelman Fouad Amrani scoren. Namens zvv Den Haag schoten Nawfal Boutkabout (2x) en aanvoerder Luthmarnick Maria raak.

TPP/Feyenoord 2 – Multicult

De spelers van Multicult, scheidsrechter Ricardo Warring en secretaris Omperkash Ganner (uit Delft) waren voor niets afgereisd naar het Topsportcentrum in Rotterdam. Het reserveteam van TPP/Feyenoord kwam niet opdagen. Omdat TPP/Feyenoord 2 al eerder in dit seizoen tot tweemaal niet kwam opdagen – deze week dus voor de derde maal – zou het kunnen zijn dat de KNVB aankomende week dit team alsnog uit de competitie haalt. Dat zou de ranglijst aardig door elkaar halen.

FC Westland – ASW

Scheidsrechter Younes El-Hajouti zag in Jan van der Valk sporthal (Poeldijk) kampioen FC Westland 6-6 gelijk spelen tegen de nummer zeven, ASW. Een verslag van dit duel is eerder al gepubliceerd op deze website.

Hoofdklasse C

GLZ Delfshaven – Stompwijk’92

Deze week stond de laatste competitiewedstrijd van Stompwijk’92 op het programma. Met een heel kleine kans op promotie moest er gewonnen worden van GLZ Delfshaven. Dit was echter niet aan het spel te zien, dat was van Stompwijk’92 zeer pover. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 achterstand. Stompwijk’92 had zelfs een been van een speler van GLZ Delfshaven nodig om op 1-1 te komen. Verder was er de eerste helft niets te vermelden waard. Ook de tweede helft was niet geweldig, maar werd toch wat leuker voor het aanwezige publiek door het aantal doelpunten. De wedstrijd eindigde in een 4–9 eindstand, met doelpunten na rust van Stompwijkse kant van Nick van den Bosch (3x), Sem van der Salm (2x), Dick van der Salm (1x), Bart van der Salm (1x) en nog een eigen doelpunt van GLZ Delfshaven.

FC Westland 2 – FC Boshuizen

In sporthal De Pijl (Naaldwijk) zag arbiter Predrag Obradovic FC Westland 2 met 2-4 verliezen van FC Boshuizen. Namens FC Westland mikten aanvoerder Othman el Hammouchi en Hakim Habibi raak.