Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: BSC’68 onderuit tegen OHVV

||||||||||||||

In de verzengende hitte heeft BSC’68 de finalewedstrijd om een plek in de derde klasse tegen OHVV uit Oudenhoorn met 2-1 verloren.

Tekst: Johan Sepers        |      Foto’s: JCS  Fotografie

Op het terrein van CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel waren de Oudenhoorners in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was vooral een optisch overwicht, want veel kansen werden er niet gecreëerd. In het eerste half uur viel er voor de neutrale toeschouwer dan ook weinig te genieten. Vijf minuten voor de rust was het raak voor OHVV. Aanvaller Jimmy Baks ontsnapte aan de aandacht van de Benthuizer verdediging, speelde doelman Michael Verhoef uit en schoof de bal in het doel. Een ultieme poging van Jop Splitthoff mocht niet baten: 0-1 voor OHVV.

Het met veel invallers spelende BSC’68 had eigenlijk aanvallend nog niet veel laten zien tot dan toe. Toch kwam de gelijkmaker nog voor rust en eigenlijk kwam deze uit de lucht vallen. Het was Nick Holstege die deze voor zijn rekening nam: 1-1. Wie op dat moment dacht rustig aan de thee of koude versnapering te kunnen gaan zitten, kwam bedrogen uit. Nog voor rust nam OHVV wederom een voorsprong. Verdediger Michael van Mourik knalde een vrije trap van ruim twintig meter keihard in het vijandelijke doel en wederom was doelman Verhoef gepasseerd: 2-1. Een sensationeel slot van een verder matige eerste helft, wat de spelers overigens niet te verwijten valt. De extreme hitte maakte het moeilijk om te voetballen. Daarbij waren beide teams afgelopen dinsdag al in actie geweest.

In de tweede helft ging BSC’68 op zoek naar de gelijkmaker en drukte OHVV terug naar het eigen strafschopgebied. Er kwamen wel kansen, maar echt in de problemen kwam OHVV niet. Naarmate de tweede helft vorderde werd het voor BSC’68 moeilijker om zoveel energie in de wedstrijd te blijven stoppen. Ook voor OHVV werd het verdedigen steeds lastiger. De overtredingen werden wat wilder en de uitstekend leidende scheidsrechter Danny Kaijen moest een aantal keer handelend optreden.

Na een behoorlijk lange blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon OHVV een feestje gaan vieren. Zij spelen volgend jaar in de derde klasse. Voor BSC’68 zal het uithuilen en opnieuw beginnen van toepassing zijn. De Benthuizenaren spelen aankomend seizoen wederom in de vierde klasse.