Nacompetitie Hfd./1e klasse: TAC’90 verliest onnodig en moet stap terugdoen

Vooraf was het voor beide ploegen duidelijk: het was erop of eronder. De winnaar immers verzekerde zich van een plaats in de finale voor een mogelijke plaats in de Hoofdklasse.

Tekst: Eugène Hercules

Vanaf de eerste minuut poogde het fysiek sterke Nemelaer de druk hoog op te voeren. Binnen twee minuten kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstijd, maar Jasper van Venrooy schoot de bal na aangeven van Florus Bressers voorlangs het doel van Oussama Zayzaoui. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor de Haagse ploeg, maar toen van Venrooy opnieuw een kans kreeg om aan te leggen waren de Haagse verdedigers niet bij machte hem afdoende af te stoppen: 1-0.

Penalty

Nog steeds waren de bezoekers niet bij de les. Na een wel of niet buitenspelsituatie kwam de bal op de arm van een TAC’90-verdediger terecht en scheidsrechter Michel Krop vond dat een penalty waard. Het appel voor buitenspel werd daarmee volledig door hem genegeerd. Van elf meter maakte Joeri Vugts vervolgens geen fout: 2-0. Er waren op dat moment tien minuten gespeeld.

Onvriendelijk

Na de twee treffers werd het spel wat onvriendelijker. De thuisploeg gooide als extra wapen zijn fysieke voordeel erin en de aangewende torpedotactiek resulteerde erin, dat Djameiro Rigters strompelend het veld diende te verlaten. Haafid Laari moest vlak na hem tevens het veld ruimen met een blessure. Gelukkig hield TAC’90 het hoofd erbij, zodat de wedstrijd niet ontaarde in een ordinaire schoppartij. Scheidsrechter Krop stond erbij en keek ernaar zullen we maar zeggen. Beide ploegen gingen gelukkig na een tijdje weer voetballen en aan beide zijden ontstonden er weer hele en halve kansjes, maar bij de rust was de stand nog steeds 2–0.

Oppeppen

In de pauze wist TAC’90-trainer Mario Koswal zijn spelers weer op te peppen en de tweede helft zag er vanuit Haagse zijde gezien weer beter uit.  De pijp raakte bij de thuisploeg langzaam leeg en daar maakten de bezoekers gebruik van. TAC’90 vocht zich op een normale manier terug in de wedstrijd en vanaf minuut 75 kreeg de ploeg een aantal kansen waar echter slordig mee werd omgesprongen. Vlak voor het eindsignaal maakte Randell Labordus op fraaie wijze uit een vrije trap de aansluitingstreffer, maar de tijd daarna bleek te kort voor de gelijkmaker.

Emotioneel

Na afloop was menig TAC’90 speler emotioneel geraakt door het resultaat, wat natuurlijk logisch is na zo’n wedstrijd en vooral na dit lange seizoen met zijn hoogte- en dieptepunten. Rest nog om te vermelden dat TAC’90 na dit duel afscheid neemt van een aantal spelers die hun geluk elders gaan beproeven. Ook een aantal stafleden heeft hun vertrek aangekondigd.