Nacompetitie zondag 2e/3e klasse: Laakkwartier degradeert naar derde klasse

||||||||||||

De nacompetitie eindigde in een teleurstellend resultaat voor Laakkwartier. Het finaleduel tegen Slikkerveer ging in de verlenging verloren. Door de nederlaag daalt Laakkwartier af naar de derde klasse.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: Aad van der Knaap

Het eerder gestaakte duel ving aan met nog vier minuten blessuretijd op de klok. Beide teams konden op het terrein van FC Binnenmaas niet meer de beslissende treffer produceren, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Slikkerveer kwam in de eerste helft van de verlenging op een 1-0 voorsprong. Extra wrang voor Laakkwartier was, dat juist Damion Janssen dat doelpunt produceerde, terwijl hij eigenlijk een week eerder “rood” verdiende door zijn overtreding op Messut Hyur.

Na een overtreding van  Laakkwartier-speler Richard Groos trok scheidsrechter Verduijn een rode kaart en moest de Haagse ploeg met tien man verder.

Het duel werd daarna ook nog een kwartier gestaakt, nadat de assistent-scheidsrechter zich bedreigd voelde. Na de hervatting werd er niet meer gescoord en was de 1-0 ook de eindstand. Slikkerveer promoveert door de zege naar de tweede klasse en zal komend seizoen in het zaterdagvoetbal uitkomen. Dit laatste geldt ook voor de ploeg van trainer Roel Zandbergen, dat echter moet afdalen naar de derde klasse zaterdag.