Delftse Beloften-competitie: RKDEO bereikt voor vierde maal finale

||||||||||||||||||||||||||||

Door een klinkende overwinning dinsdagavond op DHL (6-1) heeft RKDEO de finale bereikt van de Delftse Beloften-competitie. De Nootdorpers staan nu voor de vierde maal in de finale en moeten daarin uitkomen tegen Oliveo, op dinsdag 28 juni op het veld van DHL (20.00 uur)

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na vier minuten spelen kreeg RKDEO een kans de score te openen. Een combinatie met Hidde Collee leverde niet meer op dan een hoekschop. Uit deze hoekschop probeerde Nordin Maghnouji het met een listig hakje langs de doelman, maar het leverde geen treffer op.

Na dik een kwartier spelen kwam RKDEO op voorsprong. Een voorzet van Matthijs Meijers vanaf rechts werd bij de eerste paal binnengetikt door Nordin Maghnouji: 1-0. Na een half uur kreeg dezelfde speler weer een mogelijkheid, maar schoot nu tegen DHL-doelman Armando Dijksman op. Vijf minuten voor rust wist RKDEO de marge te verdubbelen. Irian Boeschoten zette een lange rush in, kwam op tijd naar binnen en schoot raak in de lange hoek: 2-0.

Twaalf minuten na rust kwam DHL terug in de wedstrijd door een treffer van Milan Slotze: 2-1. De Delftse vreugde was echter van korte duur, want drie minuten later lag de 3-1 in het doel bij DHL.  Irian Boeschoten nam een hoekschop van rechts en liet de bal in het doel draaien. Niet lang daarna moest DHL met tien man verder. Bij een Nootdorpse aanval werd Olaf Kramer door twee man onderuitgehaald. Scheidsrechter Mike van Dam toonde Sem Brinkers de rode kaart en gaf RKDEO een vrije trap net buiten de zestien. De vrije trap van Nordin Maghnouji ging wel langs de muur, maar doelman Dijksman was attent.

Met nog tien minuten op de klok werd het duel definitief beslist. Uit een hoekschop van weer Irian Boeschoten verdween de bal via de rug van een DHL-speler in het eigen doel: 4-1. Vier minuten later was ook de 5-1 een feit en weer stond Irian Boeschoten met een hoekschop aan de basis. Nu werd de bal bij de tweede paal binnengekopt door Dean van Velzen en was het halve dozijn treffers voor de Nootdorpers een feit: 6-1.