Delftse Beloftencompetitie: RKDEO sterkste in finale tegen Oliveo

||||||||||||||||||||||||||||||||

Oliveo en RKDEO hadden zich geplaatst voor de finale van de Delftse Beloftencompetitie. Dinsdagavond troffen beide clubs elkaar op het complex van DHL. De Nootdorpers trokken nipt met 1-2 aan het langste einde en legden dus voor dit seizoen beslag op de trofee.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al in de derde minuut verscheen Oliveo voor het Nootdorpse doel, maar de voorzet van Bob Ruigrok werd bij de eerste paal gepakt door doelman Huub Koning. Ook RKDEO probeerde het. Een steekpass van Hidde Collee bereikte in de negende minuut Nordin Maghnouji, maar zijn schot vanaf de hoek van het strafschopgebied belandde in handen van Oliveo-doelman Martijn Taal.

Drie minuten later verdween een zwak schot van Hidde Collee – na een combinatie met Olaf Kramer – weer in handen van Taal. Ook Oliveo bleef op jacht gaan naar de openingstreffer. Een schot van Max Huurman verdween naast het Nootdorpse doel en ook Thomas Danen zag na twintig minuten spelen zijn inzet naast et doel van Koning belanden.

Halverwege het eerste bedrijf kwam RKDEO dan toch op voorsprong. Een hoekschop van links van Olaf Kramer werd verwerkt door de Oliveo-defensie, maar het leverde een hoekschop op aan de andere kant voor RKDEO. Irian Boeschoten bracht de bal over de grond richting eerste paal. De bal schoot door en bij de tweede paal kon Nordin Maghnouji binnentikken: 0-1. Dezelfde speler was zes minuten voor rust dicht bij de 0-2, maar hij kwam net te laat om een voorzet van Irian Boeschoten – die door Olaf Kramer werd verlengd, doeltreffend af te ronden. Het laatste wapenfeit voor rust was ook voor RKDEO. Na een overtreding op Matthijs Meijers mocht Irian Boeschoten een vrije trap nemen recht voor de Oliveo-doel. Zijn inzet was echter recht op doelman Taal af.

Vlak na rust was de eerste mogelijkheid voor Oliveo, dat bij die 0-1 stand dus nog lang niet kansloos was. Noah Boer schoot op doel, wat niets opleverde en in de rebound zocht Niels van Heemswijk het doel veel te hoog. Na negen minuten spelen had Irian Boeschoten pech met een boogbal over doelman Taal, die tegen de lat eindigde. Na een uur spelen wist RKDEO de marge te verdubbelen. Olaf Kramer wist met een crossbal Irian Boeschoten te bereiken, die direct doorspeelde op Nordin Maghnouji, die na wat ‘goochelwerk’ voor de 0-2 tekende.

Binnen zeven minuten was Oliveo terug in de wedstrijd. De bal kwam na een vrije trap bij Gerard Lagrand terecht, die voorgaf op Sem van Venrooij, die de 1-2 op het scorebord bracht. De ploeg uit Pijnacker ging op zoek naar de gelijkmaker. Een inzet van Gerard Lagrand vanaf de rand van de zestien vloog over het RKDEO-doel en ook Mitchel Rijfkogel schoot vanaf dezelfde positie over. Het bleef echter bij 1-2, zodat RKDEO zich de winnaar van het seizoen 2021-2022 van de Delftse Beloftencompetitie mag noemen.