Twee voormalige ADO Den Haag-spelers nu assistent-trainer in KKD

Twee spelers die in een verder verleden onder meer het shirt van ADO Den Haag droegen, Jeffrey Talan (foto) en Dwight Blackson, gaan komend seizoen aan de slag als assistent-trainer in de Keuken Kampioen Divisie.

Jeffrey Talan heeft na zijn afscheid bij sc Heerenveen een nieuwe werkgever gevonden in Almere City FC. Talan wordt bij die club de assistent van hoofdtrainer Alex Pastoor. Die positie kwam vrij na het vertrek van Tim Bakens naar Helmond Sport.

Katwijker Talen speelde bij ADO Den Haag van 1990 tot 1995. Hij kwam in Den Haag tot 89 duels in de hoofdmacht, waarin hij vijftienmaal het vijandelijke net vond. Daarna werd hij getransfereerd naar sc Heerenveen. Daar werd hij na zijn actieve voetballoopbaan opgenomen in de technische staf. Dit seizoen gaat hij dus aan de slag bij Almere City FC, dat ook een interview met hem had. (zie onder)

Wijzigingen

Bij PEC Zwolle, dat na de degradatie komend seizoen ook in de KKD uitkomt, zijn wijzigingen doorgevoerd in de technische staf. Dwight Blackson, ook voormalig speler van ADO Den Haag, is als spitsentrainer aan het team rond hoofdcoach Dick Schreuder toegevoegd. Blackson is de vervanger van de vertrokken Leeroy Echteld.

Blackson, vijftig inmiddels, speelde in de jeugd bij Feyenoord en stapte uit de Onder 19 op Varkenoord over naar het Stadion. Na een tussenstap bij Kozakken Boys ging hij spelen bij ADO Den Haag in het seizoen 1993-1994. Hij kwam tot tien duels en sloot zijn profloopbaan ook af in Den Haag.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

 

Lees verder