VELO Vrouwen pakken alsnog titel in laatste seizoen

De voetbalsters van VELO hebben alsnog de titel bemachtigd in de vierde klasse B. De ploeg uit Wateringen was al uitgespeeld, maar zag concurrent vv Naaldwijk onderuitgaan. Een fraai succes, terwijl VELO nu afscheid neemt van het vrouwenvoetbal.

De titelstrijd ging in die vierde klasse B langs tussen VELO, MVV’27 en vv Naaldwijk. VELO was al uitgespeeld – evenals MVV’27 – en beide teams waren geëindigd op 48 punten. vv Naaldwijk moest het seizoen nog afmaken en kon in punten gelijk komen en ook het doelsaldo verbeteren. Maar de Naaldwijkse vrouwen verloren van Ariston’80 met 2-3.

Laatste wapenfeit

VELO Vrouwen mag zich de terechte kampioen noemen: het minst aantal verloren wedstrijden (2), de minste doelpunten tegen (30) en de meeste doelpunten voor (72). Het is echter ook het laatste wapenfeit van het vrouwenteam van VELO. Het team houdt op te bestaan en de staf stopt. Er zijn niet voldoende speelsters voor volgend seizoen. De speelsters die wel actief blijven hebben onderdak gevonden bij Verburch en sv Den Hoorn.

‘Tropenjaren’

Na de afgelopen ‘tropenjaren’ neemt Ronald van Santen (na ruim tien jaar) een sabbatical, Aad van der Ende stopt (na 26 jaar meiden/vrouwenvoetal), Henk Hoewijk en Raymond Vanhove stoppen ook. De assistent-scheidsrechter zet zijn carrière voort bij Verburch Vrouwen 1.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: VELO)

Lees verder