Richard Grootscholten stopt als directeur Football Academy Legia Warschau

Westlander Richard Grootscholten (foto) was verantwoordelijk voor de sportieve, persoonlijke en institutionele ontwikkeling van de Legia Warszawa Football Academy. Eerder was hij ook werkzaam bij de jeugdopleidingen van Sparta en Feyenoord.

Tijdens de periode van Grootscholten bij Legia zijn de structuur en de methodiek van de opleiding ingrijpend gewijzigd. De grootste verandering was het proces van het verplaatsen van de Academie en het aanpassen van de structuur aan het nieuw opgerichte Legia Training Center, dat in juli 20202 geopend werd.

Trainingsprogramma

Op de Academy werd een nieuw trainingsprogramma geïntroduceerd, gebaseerd op de ervaring van de grootste clubs in Europa. De jonge leerlingen kregen niet alleen voetbalontwikkeling, maar ook schoolonderwijs. Vanaf 2019 maakten studenten of afgestudeerden van de Academie hun debuut in het eerste elftal, zoals Maciej Rosołek, Cezary Miszta, Michał Karbownik en Szymon Włodarczyk en Mateusz Grudziński. Landelijk zijn er momenteel zo’n zestig spelers met een jeugdverleden in Legia.

Kans

,,Ik wil Legia bedanken voor de kans die ik heb gekregen en de mogelijkheid om te helpen een ontwikkelingstraject op het hoogste niveau voor jonge voetballers te creëren”, aldus Richard Grootscholten op de clubsite.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder