Speel komend seizoen mee: Haaglanden Voetbal Esports Cup

||

De voetbalcompetitie is nog maar net afgelopen, maar Haaglanden Voetbal is alweer bezig met het nieuwe seizoen. Straks een compleet nieuwe – moderne – website én een nieuw event.

Al meer dan tien jaar wordt er (met veel gezelligheid) gestreden om de Haaglanden Voetbal Cup. Dit jaar gaan wij de Haaglanden Voetbal Cup tevens online organiseren. Er zal gestreden worden om de Haaglanden Voetbal Esports Cup.

Dit doen wij in samenwerking met onze partner Gammax Gaming & Esports Center uit Scheveningen. Wat houdt dit in? Een volledig digitale Cup over een tijdbestek van 4 tot 6 maanden met diverse voorrondes en uiteindelijk een finaledag. Elk lid van jullie club kan zich hiervoor inschrijven, van jeugdspeler (jongens en meisjes), tot kantinevrijwilliger of de ‘gouden spits’ uit het eerste elftal. Alle wedstrijden van de Haaglanden Voetbal Esports Cup zullen worden gespeeld op een PlayStation console.

Wat kunnen jullie verwachten?

  • Ieder lid van een voetbalclub kan meedoen;
  • Deelname is gratis;
  • Jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden zijn welkom;
  • Geen Playstation console? Geen probleem dan kun je nog steeds meedoen speel je jouw wedstrijden bij GAMMAX op locatie.

Het is belangrijk dat elke speler die zich (straks officieel) aanmeldt ook een reservespeler heeft die kan invallen wanneer je zelf niet kunt spelen. Dit mag een speler zijn, die zelf ook meedoet.

Voorrondes en finale

De voorrondes worden voornamelijk gespeeld online (vanuit huis) of op locatie bij GAMMAX.

De finale zal een geheel verzorgde dag zijn op de aller vetste gamelocatie van Nederland in hartje Scheveningen bij GAMMAX

Start

Begin oktober zullen de eerste wedstrijden plaatsvinden, wanneer de nieuwe FIFA-game uit is. (Vraag: Spelen wij ook PES? Het is FIFA only)

Er zal worden gespeeld op PlayStation consoles, dit mag op PS4 en PS5. De finales worden allemaal gespeeld op PS5

Wat wordt er nu verwacht van club en leden?

  • Deel – als vereniging – dit nieuwe event, de Haaglanden Voetbal Esports Cup, met jullie leden/teams (neemt dit artikel op op jullie website om het onder de aandacht van jullie leden te brengen);
  • Leden (jong en oud) kunnen hun interesse tonen om mee te doen (zie hieronder bij aanmelden).

Over de opzet van het toernooi om de Haaglanden Voetbal Esports Cup komt zo spoedig mogelijk meer informatie. De bedoeling nu is om per club, per team dit nieuwe event (wat ook weer enorm gezellig gaat worden) onder de aandacht te brengen en wij nu een indicatie krijgen over het aantal deelnemers, zodat wij de juiste organisatie kunnen treffen.

Aanmelden

Leden van clubs (jongens, meisjes, vrouwen en mannen) kunnen nu kenbaar maken interesse te hebben om aan de Haaglanden Voetbal Esports Cup deel te nemen. De officiële inschrijving (met reservespeler) volgt later, zodra wij een inzicht hebben in het aantal deelnemers en de definitieve toernooi-opzet bekend is. Stuur een email naar: redactie@haaglandenvoetbal.nl en meldt daarin: voor- en achternaam, naam vereniging en leeftijd en laat weten dat je interesse hebt om mee te doen!

Haaglanden Voetbal / Gammax Gaming & Esports Center

“This tournament is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors.”

Lees verder