Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 binnen half uur klaar met Wilhelmus

|||

Wilhelmus had pas een tweetal trainingen achter de rug voordat het zaterdagochtend in actie kwam tegen ADO Den Haag O21. Datzelfde ADO O21 kwam die dag tweemaal in het veld om toch alle spelers aan voetballen te laten toekomen. In de middag volgde namelijk nog een duel tegen Jong Excelsior Rotterdam op De Aftrap.

Tekst: Glenn Duijzer            |       Foto’s: Frans Leermakers

Trainer Giovanni Franken had zijn selectie opgedeeld in twee teams waarbij de nieuwelingen bij Wilhelmus in actie zouden komen. De Voorburgse club had dezelfde maatregelen getroffen, maar dan tussen de eerste en tweede helft.

Na tien minuten ging linksbuiten Eliljah Velland goed door en zijn voorzet eindigde bij Hendriks. De rechtsbuiten liet deze kans niet onbenut: 1-0. Waar mogelijk probeerde Wilhelmus de aanval te zoeken en dat resulteerde na achttien minuten met een inzet van Kevin Adebesin, die net over het doel van Thijmen de Koning ging.

Zes minuten later was het aan de andere kant wel raak, nadat Velland opnieuw goed opstoomde. Ditmaal was het de spits, Onur Demir, die doeltreffend afrondde: 2-1. Na een half uur was het dan eindelijk de beurt aan Velland zelf, die na een mooie solo de aanval afrondde: 0-3.

In de rust werden er veel wissels doorgevoerd, dat het spelbeeld in de tweede helft niet ten goede kwam. Aanvaller Hendriks scoorde op aangeven van Calvin Gustina zijn tweede treffer van de wedstrijd. De laatste goede kans voor ADO Den Haag O21 was na een corner van De Bruin, die door Fabian Shahaj werd doorgekopt naar Demir. Zijn inzet eindigde op de vuisten van doelman Schimmel.

Opstellingen

Wilhelmus:
Eerste helft: Ebens, Piette, Vreeswijk, Goes (42. Poncin), Chtatoe, Veltman, Ake, Goedhart, Adebesin, Roodnat (42. Kellner), Boere.

Tweede helft: Schimmel, Heijstek, Van Delft, Kellner, Van Kleef, Saridjojo, Gerla (83. Vreeswijk), Valk, Hendrickse, Poncin, Kant.