Oefenvoetbal: Knappe zege voor Naaldwijk, kleine nederlaag voor HMSH

HMSH bood goed tegenstand aan Olympia, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-2 nederlaag. GDA en Lugdunum hielden elkaar in evenwicht in Loosduinen. Naaldwijk pakte de volle winst in het uitduel bij Strijen.

Olympia – HMSH

In het oefenduel met Olympia leed HMSH in Gouda een nipte nederlaag. De mannen van trainer Winston Faerber (foto) kwamen op een 1-0 achterstand, maar bogen deze verrassend om in een 1-2 voorsprong. Na een doelpunt van Baris Dogrusoz was ook Ferhat Sonmez trefzeker. De Haagse ploeg moest uiteindelijk toch buigen voor de thuisploeg, die in de eerste klasse uitkomt. Na negentig minuten voetballen stond een 3-2 eindstand op het scorebord.

Strijen – Naaldwijk

In haar eerste oefenduel tegen tweedeklasser vv Strijen kwam vv Naaldwijk prima voor de dag. De equipe van trainer Harry Akkermans had bij rust al een 0-2 voorsprong te pakken door doelpunten van Randy Scheldt en Tim van der Wel. In de tweede helft hielden de Westlanders de overhand en konden nog drie treffers aan het totaal toevoegen. Dankzij twee treffers van Tim Zwinkels en een doelpunt van Denys Ostrovski werd het in Strijen uiteindelijk 0-5.

GDA – Lugdunum

Op Sportpark Madestein speelde GDA in haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Lugdunum. De Leidse derdeklasser had in het duel iets meer balbezit, maar GDA kreeg de meeste kansen. De wedstrijd eindigde keurig in balans: 2-2. Namens GDA scoorden Nick Selier en Bradley Schoenmaker, beiden uit een door scheidsrechter Simon Taal gegeven strafschop.