Oefenvoetbal: RKAVV speelt in doelpuntrijk duel gelijk bij Ter Leede

RKAVV startte de oefenperiode met een uitwedstrijd op sportpark De Roodemolen in Sassenheim tegen zaterdag Derde Divisionist Ter Leede. De toeschouwers kregen liefst acht doelpunten te zien, keurig verdeeld over beide teams: 4-4.

Tekst: Ton Beije

De thuisploeg nam al snel, na zeven minuten, de leiding. RKAVV was nog niet bij de les, want drie minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. In de slotfase van de eerste helft werd er nog volop gescoord. Eerst kwam RKAVV twee minuten voor rust via Xavier Akinrinbola, overgekomen van Spartaan’20, terug in de wedstrijd (2-1), maar een minuut later bracht Ter Leede de marge weer op twee treffers: 3-1. In de slotminuut van het eerste bedrijf tekende voor RKAVV Luuk Gijsbertsen voor de aansluitingstreffer: 3-2.

Voorsprong

Na rust begon de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci prima, want al na vier minuten spelen was de gelijkmaker, van Edwin Agyare (foto) een feit: 3-3. Dezelfde speler was na bijna een uur spelen ook verantwoordelijk voor de eerste voorsprong voor de Leidschendammers in dit duel: 3-4. Ter Leede wist, met zo’n twintig minuten nog op de klok, weer gelijk te maken: 4-4. In de resterende tijd hoefden de beide doelverdedigers niet meer de gang naar het net te maken.