Oefenvoetbal: Voorschoten’97 gelijk, sv Nootdorp onderuit

Voorschoten’97 opende de oefencampagne met een gelijkspel tegen FC Boshuizen. Voor sv Nootdorp stond een uitduel bij Nieuwenhoorn op het programma. De formatie van trainer Marco Jalink ging door een eigen doelpunt onderuit.

Voorschoten’97 – FC Boshuizen

Op Sportpark Adegeest had Voorschoten’97 een stroeve start tegen FC Boshuizen. De bezoekers uit Leiden hadden het betere van het spel en kwamen uit een strafschop op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg herpakte zich daarna en kwam op gelijke hoogte uit een afstandsschot van Thom Wijnalda. Nog voor de rust viel ook nog de 2-1 uit een treffer van Nick Guijt.

Pas halverwege de tweede helft viel er weer een doelpunt te bewonderen. Nu was het FC Boshuizen dat trefzeker was en voor de 2-2 tekende. In die stand kwam geen verandering meer in het restant van het duel.

Nieuwenhoorn – sv Nootdorp

In Hellevoetsluis bond sv Nootdorp de strijd aan met Nieuwenhoorn, dat uitkomt in de Vierde Divisie van het zaterdagvoetbal. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Peter LoMonaco (foto). De teams gingen de rust in met een 1-1 stand op het bord, omdat de thuisploeg had weten te scoren.

In de tweede helft kon Randy Stanneveld in een één-op-één-situatie met doelman van Nieuwenhoorn niet scoren, waardoor de stand 1-1 bleef. Een ongelukkig eigen doelpunt van Pim Hulst bezorgde Nieuwenhoorn alsnog de oefenwinst. Trainer Marco Jalink van sv Nootdorp keek tevreden terug op het oefenduel ondanks de nederlaag.