TERUGBLIK KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE (ronde 1): Knappe start Heracles en VVV

Voor ADO Den haag is de competitie in de Keuken Kampioen Divisie met een drama begonnen. Een kansloze 4-0 nederlaag bij sc Heracles. Willem II viel op eigen veld tegen Jong PSV en VVV Venlo kende een prima start tegen Almere City FC.

Tekst: Ton Beije

Wat betreft het duel van ADO Den Haag tegen sc Heracles verwijzen wij naar het verslag op deze website. Overigens liep Dhoraso Klas in dit duel nog tegen een gele prent op van scheidsrechter Manschot.

FC Eindhoven begon goed door uit bij FC Den Bosch (komende zondag in Den Haag de tegenstander van ADO Den Haag) met 1-3 te winnen. De van Feyenoord gehuurde en in Rijswijk geboren Naoufal Bannis speelde een belangrijke rol voor de Eindhovenaren. Hij scoorde de 0-1 en 0-3 (uit een strafschop).

Moeite

FC Dordrecht zag Roda JC met een 0-2 zege vertrekken, een stand die al bij rust was bereikt. NAC had in Breda de nodige moeite met Helmond Sport en mocht niet mopperen, dat het met 1-0 aan het langste eind trok. Velanas was na rust de maker van dat belangrijke doelpunt. NAC eindigde het duel overigens met tien man, omdat De Rooij tweemaal geel kreeg voorgehouden van arbiter Blank.

Achterstand

Willem II kwam na rust op achterstand in eigen huis tegen Jong PSV. Na dik een uur spelen wisten de Tilburgers langszij te komen en 1-1 was ook de eindstand. VVV Venlo kende een prima start onder de nieuwe trainer Rick Kruis. Almere City FC werd met 3-0 aan de kant geschoven. Met eenzelfde score bleef TOP Oss aan de winnende hand tegen Jong FC Utrecht. Matthieu had – met twee benutte strafschoppen – een belangrijk aandeel in de score van 3-0.