STEKA Cup: ADO Den Haag Vrouwen behaalt prima resultaat in Duitsland

In de strijd om de STEKA Cup leverde ADO Den Haag een knappe prestatie.  De Haagse ploeg bereikte na goede resultaten in de poulefase de halve finale. Na een zege op Feyenoord bleek in de eindstrijd FC Köln na strafschoppen te sterk.

Poulefase

In het eerste duel stonden de Haagse vrouwen in de wei tegenover Eintracht Frankfurt II. Het duel werd met een 2-0 overwinning afgesloten. Nikki IJzerman en Lobke Loonen waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Ook de tweede wedstrijd werd in winst omgezet. Tegen SG 99 Andernach kwam een 1-0 eindstand op het scorebord te staan. Dante Wammes nam in de 26e minuut de enige treffer van het duel voor haar rekening.

In de laatste poulewedstrijd bleek FC Köln net te sterk voor de groengele vrouwen. De Duitse tegenstander nam na dertien minuten de leiding in het duel. Vijf minuten later tekende Jaimy Ravensbergen (foto) voor de gelijkmaker. In de slotfase kon FC Köln toch nog de volle winst binnenslepen: 2-1.

Halve finale

In de halve finale was het Rotterdamse Feyenoord de tegenstander. Het duel werd beslist in de negentiende minuut. Gina Viehoff schoot ADO Den Haag de finale in.

Finale

Voor het beslissende duel over 25 minuten stond ADO Den Haag opnieuw tegenover FC Köln, waarvan in de poulefase nipt verloren werd. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. FC Köln bleek vanaf elf meter de sterkste. Al met al een prima prestatie van de ploeg van trainer Sjaak Polak in de oefenperiode.