2D: DHC blameert zich met 4-1 nederlaag bij Verburch

Onder erbarmelijke weersomstandigheden bonden in het Westland Verburch en DHC – onder leiding van de 23-jarige scheidsrechter Dirk Meijvogel (Katwijk) – de strijd aan.

Tekst: Wicher Schreuders

Voordat de meeste toeschouwers het in de gaten hadden, was het direct vanaf de aftrap – met nog slechts 39 seconden op het scorebord – 1-0 voor de thuisclub. De eerste Poeldijkse bal diep op links werd voor het doel gebracht, de DHC-verdediging liet de bal voor langs het doel lopen en met een sliding voorbij de tweede paal zorgde de inglijdende Vincent van der Knaap voor de 1-0. DHC leek hiervan niet echt beduusd te zijn, want het trok volop ten aanval. Een door Kubilay van Oosten aan Sinan Ocal geboden mogelijkheid strandde op Verburch-goalie Dylan Kuiper. Vervolgens raakte DHC-aanvoerder Giovalli Serbony de lat, terwijl kort hierna een door Ocal genomen hoekschop eveneens op de lat belandde. Een verre lob van Anass Attahiri ging wel over doelman Kuiper heen, maar belandde net naast het doel.

Gelijkmaker

Op dat moment waren er nog slechts tien minuten gespeeld. Nadat éénmaal DHC-keeper Oussama Zayzaoui in actie moest komen, wat niet meer dan een hoekschop voor de thuisclub opleverde, maakte na twintig minuten uit een door Ocal genomen hoekschop Angelo Groen (foto) met een kopbal de gelijkmaker: 1-1. De aanwezige Delftse aanhang ging er nog eens goed voor zitten, of staan. Maar al binnen enkele minuten viel er aan de andere kant een doelpunt, doordat na 24 minuten de op links diepgaande Max Spilker de uitkomende goalie Zayzaoui kon passeren: 2-1. Daarna trok opnieuw DHC ten aanval, maar verder dan een hele serie hoekschoppen in de slotminuten voor de rust kwamen de gasten niet.

Redding

Na de doelwisseling was aanvankelijk Verburch meer in de aanval, gesteund door een stevige wind mee. De DHC-verdediging hield in deze fase stand, waarna DHC weer ten aanval trok. De beste kans noteerden we na dik een uur voor captain Serbony, maar de Westlandse doelman Kuiper bracht uitstekend redding. Bij een snelle tegenaanval van Verburch ging Miquel van Dijk wederom diep, zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd door DHC-keeper Zayzaoui, maar in de rebound wist Van Dijk alsnog te scoren: 3-1 na 72 minuten spelen. En nog leek het niet beslist, want DHC gaf niet op en bleef ten aanval trekken, zonder in dat laatste kwartier overigens echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd werd na 85 minuten definitief beslist toen DHC-goalie Zayzaoui op de rand van het strafschopgebied de bal aan de voet had en zijn tegenstander Lucio Duivestein makkelijk dacht te kunnen uitspelen, maar daar dacht de tegenstander anders over. Duivestein veroverde de bal en kon deze vervolgens zeer eenvoudig in het lege doel schieten: 4-1.

Geflatteerd

Verburch vierde vervolgens terecht de ruime overwinning, de eerste zege sinds vele weken. DHC droop af, vanwege de overvloedige regen en de blamerende ruime nederlaag, die onnodig was. Ook van Verburch-zijde werd gesproken over een geflatteerde zege, maar de vreugde bij de thuisclub was er niet minder om. Voor zowel Verburch als DHC begint nu de winterstop. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor beide teams staat pas genoteerd op zaterdag 20 januari. DHC staat nu gedeeld 7e/8e met 11 uit 10, terwijl Verburch 9e staat met 10 uit 10. In deze poule (2e klasse D) met slechts 13 teams degraderen de nummers 12 en 13 rechtstreeks, terwijl de nummers 9, 10 en 11 in de nacompetitie tegen degradatie terecht komen. Zowel Verburch als DHC weten wat hen na de winterstop te doen staat.