Aanvaller Jorno Reurink versterkt per direct HVC’10

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Aanvaller Jorno Reurink versterkt per direct HVC’10 552

Het Hoekse HVC’10 kan de tweede competitiehelft, die op 27 januari begint, met een versterkte aanval starten. De 26-jarige Jorno Reurink is met onmiddellijke ingang door de KNVB speelgerechtigd verklaard om voor de Hoekse fusieclub uit te komen.

Nadat een eerste verzoek tot overschrijving in november 2017 was afgewezen, ging de voetbalbond woensdag toch akkoord met Reurinks overgang van XerxesDZB naar HVC’10. Jorno Reurink zette zijn eerste voetbalpasjes op het veld van zaterdagclub Hoekse Boys, omdat zijn familie in Hoek van Holland woont. Maar al snel bleek in de jeugd dat hij hogerop kon voetballen. De snelle en technisch begaafde aanvaller verdween via de jeugd van ADO Den Haag naar Westlandia.

Werkzaamheden

Vervolgens speelde hij twee jaar voor Excelsior Maassluis en vertrok daarna naar het Vlaardingse Zwaluwen. Twee jaar geleden ging hij met trainer Joop Hiele mee naar Xerxes DZB. Dit jaar kwam hij niet in de basis terecht vanwege veranderde werkzaamheden. Hij speelde dit seizoen nog geen officiële wedstrijd voor XerxesDZB. Hij meldde zich bij tweedeklasser HVC’10 en vroeg overschrijving aan. In eerste instantie wees de KNVB het verzoek dus af, maar HVC’10 besloot een tweede poging te wagen.

Conditie

Om zijn conditie op peil te houden, trainde Reurink al enige maanden mee met de Hoekse zaterdag tweedeklasser. Trainer Henk de Zeeuw – die vorige week zijn contract bij HVC’10 verlengde – is uitermate blij met de komst van de aanvaller, die zijn voorhoedeprobleem verkleint. Nieuwkomer Lars Kortleven (Excelsior Maassluis) zal namelijk voorlopig niet kunnen spelen door kraakbeenletsel aan zijn knie. En ook Jurgen Warbout kan niet altijd wegens werkzaamheden aan de bak. Met de komst van Reurink lijkt dat probleem opgelost.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top