Column van Wim van den Berg

EINDE SEIZOEN: VAN ZEER JONG NAAR (VRIJ) OUD

Felicitaties voor Melanie en partner vanwege de geboorte van het vermoedelijk jongste lid van Forum Sport: Sem. Een prachtig manneke dat collega Arie en ik mochten bewonderen, tevreden en lekker slapend in de kinderwagen. Deed mij denken aan de foto die ik ooit maakte van Fedja Smits, ook in de kinderwagen en nu alweer pupil van de week en ook nog eens tijdens de laatste omroeptaak van opa Frans (75 en Lid van Verdienste van Forum Sport geworden). Gaat samen met Dineke gastvrouw respectievelijk gastheer worden in de Vierde Divisie, een nieuw forum.

Jean Nederlof sprak Fedja toe, waar Opa Frans luisterde en keek en zag dat het goed was. Daarna sprak Marc van den Honert Frans toe, met bloemen voor Dineke en een zilveren microfoon voor Frans. Toppie!

Pieter Offers greep weer eens naar de macht voor de verkoop van consumptiekaarten voor de familiedag op 22 juni aanstaande en de referee van dienst (Frank Meeuwenoord) met linesman Mijndert Voogd (oudgediende) werden door Joost de Bock voorzien van de Voorburgse spiritualiën, na best een leuke wedstrijd tegen RKDEO, waar ik nog steeds “iets mee heb”. Uiteraard omdat collega Sander de Hollander als HV-fotograaf de plaatjes schoot.

Maar er was méér: van de oude garde stopt Arie Quartel met het maken van het infoblad dat bij elke thuiswedstrijd verschijnt. Info van clubicoon Gertjan de Zoete, die naast mij gezeten aangaf dat hij stopt als teammanager van FS 1 en meer aandacht wil schenken aan zoon Martijn, als hoofdtrainer van FC Zoetermeer. Al pratend met elkaar begreep ik vanuit mijn vroegere opleiding zijn dilemma. Kies maar eens tussen familie en club. Moeilijk!

Zo moeten we dus telkenmale zaken accepteren in ons leven, die soms moeilijk te behappen zijn. Een stichtend woord aan het eind van een mooi seizoen, zeker in de eerste klasse C.

In ‘s-Gravenzande de finale om de Sir Winston Cup met Westlandia (za) tegen Forum Sport. Hoe mooi kun je het allemaal meemaken in een jubileumjaar (25). Een fusieclub met een familiair karakter. De overlevers!

Wim van den Berg

 

Lees verder