Column van Polly: ‘voorstel’ indeling tweede klasse!

VOORSTEL VOOR DE INDELING VOOR DE TWEEDE KLAS

Nadat de kruitdampen van de diverse nacompetities in West 2 zijn opgetrokken, loont het de moeite om te kijken of we de KNVB kunnen helpen met een efficiënte indeling van de tweede klasse C en D.

Er moeten in principe twee klassen van veertien ploegen worden samengesteld. Hierbij zou het fijn zijn om veel derby’s in het schema te kunnen opnemen, bovendien rekening houdend met regionale reisafstanden. Dat was namelijk een voordeel van de ‘versterkte degradatieregeling’ van de afgelopen twee jaar.(citaat KNVB)

In de tweede klasse C kan onder die voorwaarden een indeling gemaakt worden met louter Haagse teams (6) en ploegen uit de omgeving Leiden/Gouda (8).

Uit  Den Haag kunnen in deze afdeling worden samengevoegd: Die Haghe, Graaf Willem II VAC, Oliveo, sv Nootdorp, SVC’08 en TAC’90. Heerlijke stadsderby’s .

Uit de regio Noord van West 2 komen: Alphia, CSW, DONK, Foreholte, Koudekerk, Nieuwkoop, Oudewater en RCL.

In de tweede klasse D komen in dat geval de Westlandse clubs, de Waterwegclubs en clubs van ‘de overkant van de Maas‘. FC Binnenmaas, Brielle, CION, sv Den Hoorn, HBSS, sv Honselersdijk, HVC’10, Rhoon, Verburch, Westlandia, VFC en Zuidland.

De enige vreemde eend in de bijt blijft Nieuwerkerk.

Het zijn bovendien dertien ploegen, overigens net als vorig seizoen in 2D het geval was Dertien teams geeft een onregelmatig en onprettig competitieverloop. Dat had voorzien kunnen worden door bijvoorbeeld een finalewedstrijd voor de afvallers EMM’31 en DHC te organiseren. Dat gebeurde immers ook in de nacompetitie van de Derde Divisie.

Natuurlijk is dit maar een voorzetje, natuurlijk stelt de KNVB meedenken niet op prijs, natuurlijk zal wel eens een club van klasse willen ruilen. Maar ik wil het gewoon geschreven hebben.

POLLY

Lees verder