Column van Wim van den Berg

BARRE TIJDEN

Luisterend naar Emmylou Harris (lekker country-stemmetje) en genietend van een wikkie-met-ijs, besloot ik op de legale TOTO een eurootje te zetten op een uitslag 41 tegen 1. Heel soms lukt dat en dan kan ik weer 40 dagen verder spelen. Elke dag een eurootje, maar vaak moet je bijstorten omdat de poet op is. Wel veel en langdurig lol. Hadden we ook tijdens de openingsavond van de HSV bij de start van seizoen 2021-2022 met een leuke grote opkomst. Ik zag Willem van der Linden het zweet van zijn voorhoofd vegen, omdat hij in zijn uppie de hele avond runde (wel met gade Heidi die heerlijke saté verzorgde) en ik kreeg flashbacks van de jaren dat Thea en ik de IJzerwerf verzorgden, niet na gebeld te zijn door bezoekende teams “gaat die tent nog open?”. Paniek in de hut, eten laten staan, als een speer naar de H.S.V., sleutels niet vergeten, snel koffiezetten en binnen een halfuur niet meer okselfris. Het waren en zijn barre tijden, allemaal voor het kluppie!

Met wegdraaiende ogen lees ik de reportages op het AD over de start van meneer Louis van Gaal. Zijn opmerking “wie had het anders moeten doen” typeert hem wel weer duidelijk, met een ondertoon mijnerzijds “hij heeft wel gelijk”. In deze barre tijden ben ik zwaar benieuwd wat het nu gaat worden en of de ijdele multimiljonairs straks hun plaats weer weten. Ik denk dat de heer Van Gaal dat wel voor elkaar kan krijgen; zo niet dan gaat definitief zijn ego de blubber in. Hij “garandeert” niets, dus de escape is al ingezet.

Ook verenigingen lopen nog steeds tegen problemen aan met ingeplande oefenwedstrijden en toernooien die nu lopen (of incompleet en dus niet doorgaan). Triest vanwege corona-besmettingen en afmeldingen deswege. Zo niet meneer Advocaat die oude vrienden meeneemt naar Irak, gaat pendelen en het niet kan laten. Ik zie toch enige overeenkomsten tussen hem en broeder Messi, die uit liefde voor de sport en het langdurig verleden wellicht hadden kunnen kiezen (3 werkwoorden achter elkaar, André) om pro deo het tactisch inzicht en snelle lijf ter beschikking te stellen en zeker niet in Parijs of Verweggistan.

Bar vind ik ook het uit het leven rukken van Johan Gangadajal, met wie ik nog samen mocht werken bij 100 jaar HVB in 1994. Fijne man, rustig en uitermate lang bekwaam voorzitter van Toofan. Wat een triest einde van een mooi leven! Bar is ook de ADO-soap met alle mogelijke gevolgen van dien. Ik ben er niet gerust op en hoop dat ten tijde van plaatsing van deze column een goede oplossing gevonden zal zijn.

Barre tijden zijn er niet voor Björn Kuipers, die terug mag kijken op een grootse carrière als internationaal toparbiter. Kale voormalige UEFA scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina (altijd een kanjer gevonden en hij leek een beetje op onze eigen Simon Taal, ook een kanjer) gaf in een videoboodschap aan, dat voor meneer Kuipers nog wel mooie tijden kunnen aanbreken. Dat denk ik ook en dat is nooit weg in deze barre tijden………

Nu een slokje van mijn wikkie-met-ijs, want ik ben inmiddels droger dan het poesje van een kangoeroe in de menopauze…….

WIM VAN DEN BERG

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder