Column van Wim van den Berg

ALLES WEER NORMAAL? NOU …. NEE DUS!

Ik houd erg veel bij, zo ook waar ik was, wanneer en met wie. Corona vrat aan ons allemaal, waardoor ik sinds 16.10.21 (verjaardag pa z.g.) Forum Sport voor het laatst kon bezoeken (thuis tegen AFC), nog wel gevolgd door Wilhelmus-Laakkwartier op 24.10.21 en toen pas 27.03.22 HBS-Velsen.

Dat zo zijnde zaterdag 9 april A.D. langs de lijn bij Forum Sport tegen Voorschoten’97 (terechte 0-3), samen met onder meer Arie Quartel, André Buurman, Joost de Bock en Evert Wagter. Uiteraard na de koffie met Jean Nederlof en André Saurwalt en bestuurders van de bezoekende club, onder supervisie van gastvrouw Dineke Smits, zorgzaam als altijd! Uiteraard was ook Hans Slootmaker van de partij, want hij deed (radio-) verslag en ook Pieter Donath (in de rust ff bijpraten over “vroeger”) en kanjer Hans Kulk, scribent van de eerste orde, die dezelfde avond nog voor eigen rekening en risico naar Noord-Holland moest (Koog aan de Zaan) voor een verslag over zijn korfbal-hobby.

Levend in een bizarre wereld met een machtswellusteling die ongeacht je afkomst mensen de dood injaagt, zelf last hebbend van lichtelijke evenwichtsproblemen en pratend over “ken je die en die nog”, met in het achterhoofd nog de terechte opmerking dat je Prins schrijft als prins, bekruipt je het gevoel van “glipt er veel door mijn vingers”? Ja, dus! Bij verenigingen komend weet ik veelal tevoren wie ik ga ontmoeten, maar helaas – het is niet anders – ik herken steeds minder mensen en ik word ook door steeds minder mensen herkend.

Ik herinner mij één van de laatste en terechte uitspraken van wijlen vriend en mede-columnist Dries Weber (A.C.B.M.) dat hij niet ging wachten op mogelijke herkenning en zich terug ging trekken uit zijn (diverse) functies. Kanjer, die Dries. Ik nader de tachtig en krijg ook de neiging om te zeggen “het zal allemaal wel”. Als mijn kinderen en kleinkinderen het maar mee mogen maken om te leven in een veilige wereld, met voldoende middelen om overeind te blijven, dan vind ik het eigenlijk en inmiddels allemaal wel goed. Om met ene Serafinus te spreken: inmiddels ben ik af en toe ook alweer aan het bidden geslagen, nog voortkomend uit het rijke Roomse leven waarmee meneer S en ik zijn opgevoed. Toch zijn er nog voldoende “trigger”-momenten die mij gaande houden hoor!

Dus genoten wij na afloop van de verloren pot door Forum Sport van Ketel 1 en de schaal kaas/worst met extra speciale jammiejammie-saus. Jean heeft weer prima verslag gedaan van een zonnige wedstrijd en de derde helft was ook weer bizar gezellig, hetgeen onze aanwezigheid veraangenaamde. Ik mag natuurlijk niet vergeten dat de pupil van de week weer een geweldig mooie jongeman was (Xavi Souren van JO 11-3) en arbiter Nurettin Eren een prima wedstrijd leidde. Frans Smits en Joost de Bock zetten hen in het zonnetje. Waarvan akte. En Dineke: ik ben weer veilig en heelhuids thuisgekomen!

Een vrouw is nooit mooier dan wanneer haar net verteld is dat ze mooi is…….

WIM VAN DEN BERG

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder