Column van POLLY: Hoe komt HVC’10 in vredesnaam bij SVC’08?

Den Haag gaat zaterdag op slot. Niet omdat ADO Den Haag de avond ervoor de derde periode pakte, maar omdat half Nederland deze zaterdag, vlak voor de CPC-loop, heeft uitgekozen om te komen demonstreren.

De Farmer Defence Boeren moeten natuurlijk voor hun ellendige bestaan en hun noodlijdende varkens opkomen. Vanwege de opbouw voor de zondagse CPC-loop mag dat die dag niet op het Malieveld, maar in het Zuiderpark plaatsvinden. Alsof er al geen oponthoud genoeg is, gaat ook Extinction Rebellion een blokkadeactie op de A12 organiseren.

De boeren willen met 5000 tractoren en honderdduizend mensen naar De Hofstad komen, waar burgemeester Jan van Zanen maar twee trekkers wil toelaten en 25.000 toeschouwers. Het worden spannende opnamen op de tv, want boeren laten zich niet ringeloren. Twee tractoren is wel erg weinig. Boer zoekt Rutte heet dat programma.

De klimaatactivisten gooien natuurlijk het autoverkeer plat op de Utrechtsebaan. Die gaan zich daarna flink verzetten door zich weer op de Utrechtsebaan vast te lijmen. Uit betrouwbare bron heb ik trouwens vernomen dat de actiegroep Kick out De Paashaas zich zaterdag ook wil laten gelden en met rotte eieren naar de demonstranten wil gooien. Ze weten nog niet welke groep ze als doelwit kiezen.

Alles goed en wel:

Maar hoe komt HVC’10 a.s. zaterdag op tijd voor de belangrijke wedstrijd tegen SVC’08? De titel in 2E of regelrechte degradatie naar de derde klas staat op het spel. Op tijd komen voor de wedstrijd is vrijwel onmogelijk, maar ik heb intussen nagedacht over een paar opties. Regeren is vooruitzien.

Nuloptie 1: Utrechtsebaan no go

De normale route voor de HVC’10-áanhang is de Veilingroute- bij Wateringse veld de A4 op en de A12 via de Utrechtsebaan. Dat is zaterdag onbegonnen werk. Het is ook onverstandig, want als de spelersbus wordt opgehouden door activisten, is het niet onmogelijk dat een aantal snel opgewonden Hoekse spelers zich meteen in de strijd zal mengen. Ze hebben de laatste weken al geoefend tegen Berkel en Vitesse Delft. Maar ook: HVC’10 kan dankzij de prijzen van de energiecrisis geen bus meer naar de uitwedstrijden laten rijden.

Optie 1: Kustroute

Per eigen auto de kustroute via Kijkduin, Madurodam, Waalsdorpervlakte, naar Duindigt volgen  en dan de files en de malaise in. Ergens uitstappen en lopend naar de Van Brienenlaan? Niet erg aantrekkelijk. Vertrek ongeveer tien uur ’s morgens.

Nuloptie 2: Huurscooters

Jammer genoeg zijn de groene huurscooters van Go Sharing sinds een half jaar in Hoek van Holland uit de roulatie genomen. Het verhuurbedrijf is failliet gegaan, wat niet zo vreemd is, want veel scooters werden na gebruik in de bosvijver of in zee teruggevonden. Twintig huurscooters en je was klaar geweest voor een prikkie.

Optie 2: Pupillenmethode

De ouderwetse pupillenmethode van stal halen: op de fiets naar de uitwedstrijden. Dat was in de jaren zestig in mijn jeugd bij Zwaluwen de gebruikelijke manier om met je team naar de uitwedstrijden te fietsen. Vooraan de leider en achteraan een ouder. Netjes je hand uitsteken leerde je ook op die manier wel, want anders zat je een helftje op de bank. Een lekke band werd saamhorig geplakt.

Dat voorstel moeten de trainers Henk en Piet Boon serieus nemen. De reisduur per fiets van De Hoek naar Wassenaar is volgens Google Maps precies 1 uur en 13 minuten. Dat redden zaterdag de auto’s niet.  Om twaalf uur verzamelen in de kantine en via de duinenroute rijd je zonder problemen naar het Haagse complex. Het wordt zaterdag lekker koud, dan heb je geen last van AOW-E-bikers bij Kijkduin. Half twee omkleden; de warming up is eigenlijk al gedaan. Want ook kan, is een paar e-bikes erbij huren en je verplaatst het hele team supersnel naar Den Haag. Wel voorzichtig rijden (en s.v.p. met helm) want volgende week staakt het ziekenhuispersoneel in de regio. Rugzakje met eigen shirt, broek, schoenen en handdoek in je rugzak. De materiaalman kan lekker thuisblijven.

Optie 3: Van der Valk

Voor mij is de meest professionele optie voor vrijdagnacht tien tweepersoonskamers boeken bij Van der Valk-Wassenaar, op cornerafstand van SVC’10. De sterkhouders in een kamer met jacuzzi, de waterdragers in een comfortkamer en de technische staf in de suites.

Nachtje met uitgebreid ontbijt voor twee personen kost bij Van der Valk gemiddeld 150 €. Lekker laat gaan ontbijten en dan is de lunch ook geregeld. Er is één nadeel, zei de receptioniste: Van der Valk wordt momenteel verbouwd en de lift is niet beschikbaar. Elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel: extra training traplopen op vrijdagavond.

Toen ik het uitprobeerde kwam ik maar tot het boeken van vijf kamers. Grote groepen wil Van der Valk niet, stel dat er boeren en klimaatactivisten die avond naast elkaar logeren. Maar dan is de verbouwing trouwens wel snel geregeld. Maar 2 x 5 is ook tien. Ik heb vijf kamers geboekt op HVC’10 en vijf op mijn familienaam. Over een paar maanden ben ik vijftig jaar getrouwd. Wanneer de staf van HVC’10 niet akkoord gaat, kan ik de kamers nog kosteloos annuleren tot 15.00 uur vrijdagmiddag. Wat de prijs betreft (ongeveer 1500 €) wil rederij Groen misschien wel bijspringen.

Zaterdagmorgen op het gemakje naar de Van Brienenlaan lopen. Uitgerust voor de strijd. Na de wedstrijd teruglopen naar het hotel, waar de auto’s gratis geparkeerd staan.

Optie 4: Dinsdag 14 maart

Realisten zien al snel in dat je met geen van de vorige opties ooit optimale consensus zal bereiken.  Daarom is deze vierde optie ook zeker het overwegen waard. Laten de besturen van HVC’10 en SVC’08 snel met elkaar contact opnemen en de belangrijke wedstrijd vanwege de te verwachten calamiteiten op de weg naar dinsdagavond 14 maart a.s. verplaatsen.

SVC’08 heeft kunstgras en kunstlicht: aanvang 20.00 uur. Hoeks publiek kan er dan ook komen. Andere mogelijkheid is de wedstrijd naar Hoek van Holland verplaatsen, maar dat zal Jeffrey Freiters c.s. niet pikken, omdat zijn club nog nooit in Hoek van Holland heeft gewonnen.

Conclusie

Regeren is dus vooruitzien, ik heb de mogelijke scenario ’s geschetst. Het wachten is op de besturen van SVC’08 en HVC’10. Neem initiatief en snel, zo niet, dan niet zeuren dat als de spelers uit de Hoek pas om 16.00 uur op het veld verschijnen de scheidsrechter (die uit Vlaardingen moet komen) alweer vertrokken is. Die slaapt namelijk wel bij Van der Valk-in Wassenaar. Geheel op kosten van de KNVB.

Kick off paaszaterdag

Misschien komt dat laatste scenario de thuisclub wel het beste uit. Als de wedstrijd namelijk opnieuw moet worden vastgesteld lijkt paaszaterdag 8 april de eerste en meest geschikte inhaaldag. Er zijn dan alweer viercompetitieronden gespeeld, Wesley Storm heeft dan allang zijn ‘milde’ straf uitgezeten en kan er weer vol tegenaan.

 

Lees verder